Flest skilsmisser i København

Men i Lemvig skilles de sjældent...

København med fristelser, stress og og stort netværk af løse forbindelser topper landets skilsmissestatistik. Københavnere bliver skilt to en halv gange så ofte som flere amter i Jylland. Og især i Lemvig er de trofaste.

Det oplyser Danmarks Statistik.

Et ud af 40 ægteskaber gik i stykker i Københavns Kommune i fjor, hvorimod kun ca. et ud af 100 ægteskaber blev opløst i Ringkøbing Amt, Viborg Amt og Ribe Amt.

En af årsagerne til, at flere københavnere går fra hinanden, er, at unge par hyppigere bliver skilt end ældre par, og netop Københavns Kommune er præget af mange unge par. Ifølge David Fog fra Bryllupskontoret på Københavns Rådhus er storbylivet en del af forklaringen:

- Vi ser i Bryllupskontoret ofte folk, der kommer ind for at blive gift for tredje gang, og i visse tilfælde kommer mænd og kvinder også for at blive viet for fjerde eller femte gang. I hovedstaden skal der tilsyneladende mindre til, at ægteskabet bliver brudt, og folk prøver så atter at finde en partner i storbylivet, siger han til Danmarks Statistik.

I 2010 blev 14.460 ægtepar skilt.

Læs: Flere ældre bliver gift

Traditionelle
- Vi er nok lidt mere traditionelle heroppe, siger sygemeldt formand for Familie- og Kulturudvalget i Lemvig Kommune Ulla Raundahl, da vi forelægger hende skilsmissestatistikken.

- Vi går ind i problemerne istedet for at flygte fra dem, og vi giver ikke op så let.

Det er ikke bare, fordi der er færre fristelser ude på landet - for eksempel swingerklubber?

- Haha, nej, jeg tror, at dem, der vil fristes, nok skal finde den slags alligevel. Om det er narko eller swingerklubber. Ting går måske lidt langsommere her, og så har vi en mindre stresset hverdag, hvilket sætter mindre pres på samlivet. Og familie og netværk betyder måske lidt mere her, når de er tættere på.

Nogle af de samme tendenser går igen i både England og Sverige, hvor storbyens fristelser og stressede livsstil delvis bliver brugt som forklaring.

Læs: Facebook får skylden for skilsmisser

0 kommentarer
Vis kommentarer