Annonce:
Annonce:

He-men har flere sexpartnere

Statistisk sammenhæng mellem testosteronniveau og antal sex-forbindelser

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Testosteron: Det mandlige kønshormon, der blandt andet er med til at regulere kønsdriften, adfærd og til dels udseende, har også indflydelse på antal sexpartnere.

En undersøgelse i ' Hormones and Behavior' blandt over 700 ældre mænd og kvinder viser, at mænd med højt niveau af testosteron også og i udpræget grad haft flest sexpartnere gennem livet. Når der blev kontrolleret for alder, uddannelse, race og medicinforbrug, var det stadig sådan.

Testosteron har også indflydelse på kvinders antal sexpartnere, om det ikke er statistisk signifikant. Til gengæld så testosteron ikke ud til at have betydning for, om mænd og kvinder er singler eller i parforhold.

Læs. Derfor er machomænd gode til at score

Annonce:

Kan ikke gøre noget
Læge Peter Lyngdorf, der har specialiseret sig i mænd med lavt testosteronniveau, oplyser overfor ekstrabladet.dk, at man ikke kan booste sig eget testosteronniveau:

- Hvis man ligger indenfor normalområdet, har man nu engang det testosteron, man har. Hvis man derimod ligger under grænsen, som i øvrigt er lidt flydende, kan man få ekstra testosteron indsprøjtet.

- Man kan sagtens have et højt niveau uden at have en stærk sexlyst, ligesom man ikke nødvendigvis har mange partnere, bare fordi man strutter af testosteron. Der er mange andre faktorer på spil her.

Læs: Stemmen afslører utroskab

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: