Analorgasmer er det nye sort

Numse-ekstase udløses både fysisk og psykisk

Dette er Marias numse. Den kan give hende intens nydelse. Maria er 28 år. (Foto: Pelikan)
Dette er Marias numse. Den kan give hende intens nydelse. Maria er 28 år. (Foto: Pelikan)
Følg Sex & Samliv

Det er ikke for enhver. Nogle mener endda, at det er ren indbildning. Men for Maria og Anne er analorgasmer i alle højeste grad virkelighed.

28-årige Marie undrer sig over, hvad det lige er, der fremkalder hendes såkaldte anale lyn-orgasmer.

Hun kan ikke selv fremprovokere de heftige orgasmer, hverken med legetøj eller fingrene, men får dem hver eneste gang, en mand tager hende analt.

- Jeg har ikke altid været vild med analsex, men er dog blevet det med årene. Da jeg var helt ung, da var tanken om numsesex direkte ulækker, men så var jeg så heldig at rende på et par fyre, der lige så stille fik mig på andre tanker - og på den helt rette måde.

- Begge var de nemlig søde og blide og pressede ikke alt for meget på, der efter min mening er den eneste rigtige måde at gribe den form for sex an på, hvis det også for den modtagende part skal være en stor fornøjelse, forklarer Marie, der får orgasme hver eneste gang, uden undtagelse, hun dyrker analsex med en mand.

Læs: Jeg vil lære dig alt om din bagdel

Orgasme på 10 sekunder
- Der går sjældent mere end fem-ti sekunder, efter han er begyndt at penetrere mig analt, før jeg får en helt fantastisk orgasme - og selv om jeg i princippet jo kan være ret ligeglad med, hvordan det lader sig gøre, kan jeg alligevel ikke lade være at spekulere lidt over, hvad der lige sker med mig.

Selv om Maries såkaldte anal-orgasmer hører ind under kategorien ”ret så fantastiske”, så er hun på ingen måde mere analsex-fikseret end så mange andre moderne mænd og kvinder, der finder stor glæde i at få stimuleret hul nummer to. Marie kan sagtens have sex med en mand, uden at det anale kommer på banen.

Desuden dyrker hun kun analsex sammen med en partner, hun såvel fysisk som psykisk er på bølgelængde med og tænder på.

- Det er svært med få ord at forklare, hvordan en orgasme, lige gyldigt hvilken af slagsen, sådan rent fysisk opleves. Men jeg kan da fortælle så meget, at der er stor forskel på en vaginal og anal orgasme.

- Det er simpelthen to forskellige typer af dejlige oplevelser - og analorgasmen opleves altså generelt noget kraftigere, siger Marie, der ikke har oplevet af få flere orgasmer på stribe på den måde - altså anale serieorgasmer. Hvilket hun kan med almindelige orgasmer.

Læs: Numseslik - et spørgsmål om smag

Dybe og intense
Også 33-årige Anne fra København får analorgasmer. Det har hun kunnet, siden hun var i slutningen af 20'erne:

- De er helt andeledes end almindelige. De er dybere og mere intense. Jeg er altid meget emotionelt berørt, og jeg græder næsten altid bagefter. Sådan er det ikke nødvendigvis med de almindelige orgasmer, som jeg også kan få flere af i løbet af et samleje. Analorgasmer - dem kan jeg kun få en af. Og så er det slut.

- Jeg kan kun få dem med en partner. Jeg kan få dem ved hjælp af mandens pik og med flere fingre - og ved at blive slikket røven, faktisk. Men altså ikke ved egen hånd. Så jeg vil mene, at mine analorgasmer er mentalt betingede. Min hjerne summer. Det føles, som om min hjerne er ved at brænde op til.

Læs: Numseorgasme til ham og hende

Det psykologiske
- Det psykologiske aspekt spiller helt sikkert en stor rolle for Maria, når hun kommer så hurtigt ved anal penetration sammen med en partner, mener sexologen Vivi Hollænder:

- Måske er det anstrøget af dominans, der giver hende det ekstra kick, der skal til for at fremkalde orgasmen.

Når hun onanerer mangler hun samspillet med partneren, og hun kan kun give sig selv den fysiske stimulation - og det er åbenbart ikke nok til at få orgasme. Det er der for så vidt ikke noget mærkværdigt ved.

Det psykologiske aspekt spiller stor rolle. De fleste kvinder oplever, at samspillet - både det fysiske og psykologiske - med partneren har stor betydning for orgasmeoplevelsen, uanset hvilken type orgasme, vi taler om, forklarer sexolog Vivi Hollænder:

- For mange mænd virker massage af prostatakirtlen direkte fysisk ophidsende, men det psykologiske spiller også ind. Hvis han fx føler sig frastødt ved tanken om, at kæresten penetrerer hans anus, vil hans modvilje overdøve den nydelse, det ellers vil kunne give ham.

En del ældre mænd, der har problemer med rejsningen og har svage, sivende udløsninger, oplever at anal stimulation afhjælper disse problemer. Det giver den ekstra fysiske påvirkning, der skal til for at rejsningen og orgasmen igen føles stærk og kraftfuld.

Læs: Jeg vil lære dig alt om din bagdel

Erotisk nydelse
Hos kvinden finder der ikke helt den samme direkte fysiske erogene påvirkning sted. Hun er ikke i besiddelse af en prostatakirtel, men kan alligevel godt opleve erotisk nydelse ved analsex. Hos kvinder er der andre erogene zoner, der bliver berørt – både direkte og indirekte.

Følelsen af at blive fyldt ud kan være stærkt ophidsende, og skillevæggen ind til skeden er så tynd, at både vagina og g-punktet stimuleres ved anal penetration.

- Tanken om at blive taget i alle huller tænder desuden mange kvinder. Når hun giver partneren adgang til sin numse, kan det ses som et tegn på, at hun uforbeholdent lader ham tage sig i besiddelse og overgiver sig til lysten, siger sexolog Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk.

Læs: Derfor nyder vi analsex

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind