Annonce:
Annonce:

Sæt grænser for din kvinde

Send den kontrollerende bitch og den undvigende vatpik på pension

Undgå at blive trukket rundt i manegen af din kvinde. Det er ingen af jer tjent med. (Foto: All Over)
Undgå at blive trukket rundt i manegen af din kvinde. Det er ingen af jer tjent med. (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

I begyndelsen var han en charmerende drengerøv, men nu er han mere en undvigende vatpik. Og hun er gået fra at være en lystig sommerfugl til en harpe med et overudviklet kontrolgen.

Et billede du kan genkende?

psychologytoday.com forklarer psykologen William Berry, at mænd, det bliver drenge, og kvinder, der bliver mødre, er en af de klassiske grunde til, at parforhold kommer i krise.

Og på dailymail.co.uk fortæller forfatteren bag bogen ’Manning Up: How the Rise of Women Has Turned Men Into Boys’, Kay S. Hymowitz, at en anden side af denne Peter Pan problematik, som hun kalder det, kan forklares med, at kvinderne i stigende grad er dominerende i samfundet - fra uddannelsesinstitutionerne til arbejdspladsen. Kvinden har faktisk ikke brug for en mand - og slet ikke en drengerøv.

Annonce:

Mor-agtig
Den danske sexolog og parterapeut Ricky Jensen nikker genkendende til problemet med kvinder, der tager kontrollen over deres mænd - og får lov til det.

- Kvinden bliver mor-agtig, stram og skrap. Manden bliver vattet. Det er den evige kamp mellem den kontrollerende kvinde og den undvigende mand. Det er ofte den sikre vej mod skilsmisse, og det er der ingen af parterne, der ønsker, siger Ricky Jensen.

Manden er konfliktsky, mener Jensen:

- Manden gør ofte, hvad kvinden beder ham, om selv om han går imod sine egne ord og meninger. Han gør det for at undgå en konflikt og tør ikke trodse hende. Men det ønsker kvinden i virkeligheden ikke, selv om det er det, hun siger, og det forvirrer manden.

Læs: Hold nu kæft, kvinde!

Du vil hun have
Men hvad er det så, kvinden vil have?

- Hun ønsker et modspil, en mand som står ved sit ord og sine meninger, og som tør sige hende imod og ikke skifte mening blot for at behage hende.

Hun vil med andre ord bestemme, at han skal bestemme noget mere...

Læs: Du skal ikke lave om på din kæreste

Annonce:

Sådan undgår hun er blive kontrollerende:
Når kvinden oplever følgende, er det på tide hun griber i egen barm, ifølge Ricky Jensen:

Hun føler sig ofte som den eneste voksne i forholdet og kritiserer ofte sin mand.

Hun mister lysten til ham.

Hun stoler ikke på, at hendes mand kan gøre tingene ordentligt.

Hun begynder at miste respekten.

Ricky Jensen mener, at kvinden skal slippe kontrollen og lade manden selv tage ansvar for sig selv og sine handlinger. F.eks når manden giver børnene tøj på, skal kvinden ikke irettesætte hans valg af tøj. Hun skal kunne stole på, at det, manden giver på, er godt nok, selv om det ikke lige matcher i farverne.

Hun skal holde op med at huske manden på, ’om han nu har taget varmt nok tøj på.’ Lad være at fortælle sin mand, hvad han skal gøre, han kunne godt selv tage varmt tøj på, inden de mødtes, og det kan han stadig.

Læs: Parforhold gør mænd søde

Øvelse
Parterapeuten Ricky Jensen giver den kontrollerende kvinde denne øvelse:

Annonce:

Lav en liste til din mand over ting, som du godt kan lide. Din mand vil gerne gøre dig glad - det er ikke sikkert, han helt ved hvordan, selv om du har sagt det 1000 gange til ham. Det er ikke, fordi han ikke interesserer sig for dig og ønsker at gøre dig glad, at han ikke kan huske det, også selv om det kan virke mærkeligt, når han kan huske detaljerne fra en fodbold kamp for ti år siden.

Ofte er manden visuel og kan bedre huske det, han ser, end det han får fortalt, så derfor skriv det ned til ham.

Vær meget specifik som f.eks 'jeg bliver glad, når du skriver kærlige, små sedler' eller 'når du ringer, bare fordi du har lyst' osv. Aftal en hel dag eller weekend, hvor du afgiver hele kontrollen til din mand. Han bestemmer alt, hvad der skal ske og ikke ske. Alle beslutninger, store som små, skal tages af manden.

Han må gerne tage dig med på råd, men beslutningen tages af manden, også selv om du ikke er enig. Du skal have ja-hatten på - du må ikke sige nej til, hvad manden foreslår og beslutter. Hav tillid, slap af og anerkend det, som han gør godt.

Det skal manden gøre
Hvad kan manden gøre, når han er under tøflen?

Annonce:

Manden skal tro på sig selv og sine beslutninger. Han skal sige fra og sætte hende på plads, når hun går over stregen. Hvis han finder sig i urimelighederne, kommer han til at tage afstand fra hende, og det vil gøre hende utryg og får hende til at miste respekten for ham. Det er derfor vigtigt, at han holder fast i sine værdier, sætter sine grænser og være tro mod dem. Lyt altid til din kvinde, men tag din egen beslutning ud fra din viden og intuition.

Manden skal ikke tro, at hans kvinde bliver nemmere med tiden. En af hendes glæder er at teste ham og føle, at han ikke kommer ud af kurs. Hun tester dybden i hans kærlighed til hende, og hun skal mærke, hun ikke kan skræmme ham og hans kærlighed bort.

Stil hende spørgsmål, gerne hvad hun tænker på, føler, hvordan har hendes dag været, osv. Giv hende din opmærksomhed og nærvær. Fortæl, hvad du tænker og føler, så hun ikke bliver utryg. Værdsæt, elsk og anerkend din kvinde og de ting, du ønsker mere af.

Læs: Sådan finder du din indre bad boy

Annonce:

Lad kærligheden sejre
Et kærlighedsliv kan ikke fungere af sig selv, det skal man arbejde på hele livet. Så når kvinden slipper sin kontrol, og manden tager mere initiativ, ansvar og styring, giver det flere bonusser i forholdet. Kvinden vil føle sig mere tryg, feminin og glad og har dermed lettere ved at give sig hen til manden, også seksuelt, hvilket giver en bedre magtbalance mellem kvinden og manden.

Læs: Kvinder tænder på farlige mænd

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: