Annonce:
Annonce:

Underdanmark har dårligt sexliv

Ny undersøgelse peger på sammenhæng mellem ringe helbred og sexproblemer: Fattige danskere ligger i bunden

'De fattige er sgu blevet så kedelige', som de siger i Rytteriet. Men faktum er, at lav indkomst og sygdom er forbundet med mange sexproblemer. (Foto: colourbox.com)
'De fattige er sgu blevet så kedelige', som de siger i Rytteriet. Men faktum er, at lav indkomst og sygdom er forbundet med mange sexproblemer. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Endnu engang fastslås det, at det er ufedt er være usund. Og fattig. Det går nemlig også ud over sexlivet.

Det fremgår af en omfattende dansk undersøgelse publiceret i 'Journal of Sexual Medicine'.

Tidligere i dag kunne vi fortælle, at rige lever ti år længere end fattige.

På baggrund af interview og analyser af grundige spørgeskemaer med over 5000 seksuelt aktive og repræsentativt udvalgte danskere peger studiet på en sammenhæng mellem et dårligt helbred og et ditto sexliv.

Læs: Rige mænd giver flere orgasmer

Impotens og tørhed
Forskere fra blandt andet Statens Seruminstitut og Københavns Universitet konstaterer, at der er betydelig statistisk belæg for at hævde, at mænd, der rapporter om dårligt helbred, også har flere seksuelle fysisk problemer - såsom impotens og for tidlig sædafgang.

Annonce:

Det er især sukkersyge, urinvejsinkontinensproblemer, migræne, gigt og rygproblemer, som er forbundet med seksuel dysfunktion hos mændene.

For kvinder var psykiske problemer hyppigt associeret med kvinders seksuelle dysfunktioner som tørhed i skeden, manglende orgasme, skedesmerter ved samleje.

Det er især selvmordstanker, angst og depression, modløshed, træthed og søvnproblemer, som er forbundet med seksuel dysfunktion hos kvinderne.

Blandt mænd og kvinder med dårligt helbred var dobbelt så mange med seksuelle dysfunktioner som blandt personer med godt helbred.

Læs: Henrik er for fed til job, børn og sex

Utilfredsstillende
Ifølge medforfatter til artiklen, overlæge Morten Frisch fra Statens Serum Institut, er undersøgelsen interessant og vigtig, fordi den for første gang giver et nationalt dækkende billede af danskernes seksuelle sundhedstilstand, som ikke kan opfattes som tilfredsstillende:

Annonce:

- Undersøgelsen viser bl.a., at selv om 90 procent af befolkningen anser det for 'vigtigt', 'meget vigtigt' eller 'særdeles vigtigt' at have et godt seksualliv, så gælder det, at 80 procent af befolkningen har oplevet seksuelt funktionsbesvær i varierende grad i løbet af det sidste år. Ligesom 11 procent af befolkningen har så udtalte problemer, at der er tale om en decideret seksuel dysfunktion.

Desuden er der store sociale forskelle i forekomsten af seksuel dysfunktion, med høj forekomst blandt arbejdsløse og folk med økonomiske problemer, forklarer Morten Frisch overfor ekstrabladet.dk.

Læs: Unge rygerpiger får tidlig sexdebut

Spadestik
- Undersøgelsen påpeger en række væsentlige seksuelle sundheds- og trivselsproblemer, som er relevante for de fleste danskere. Vores undersøgelse er det første spadestik i mange år på et område, som alt for længe har været tabu i dansk forskning.

- Når 90 procent af befolkningen synes, at det er vigtigt at have et godt sexliv, og der samtidig er 80 procent, der oplever seksuelle problemer i varierende grad, er det tydeligt, at der er et stort, udækket behov for ny forskning og nye, seriøse initiativer til fremme af seksuel sundhed og trivsel i Danmark, lyder det fra Morten Frisch, overlæge fra Statens Serum Institut.

Annonce:

Læs: For fed til sex

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: