Find lykken med simultan-orgasmer

Orgasmenyt: Der er en sammenhæng mellem mentalt helbred og samtidige orgasmer, lyder det fra videnskaben

Det er muligvis et ideal fra mainstreamfilm, som få oplever. Men forsker mener, der er en sammenhæng mellem simultanorgasmer og lykke. (Foto: All Over)
Det er muligvis et ideal fra mainstreamfilm, som få oplever. Men forsker mener, der er en sammenhæng mellem simultanorgasmer og lykke. (Foto: All Over)
Følg Sex & Samliv

Aij, ikke mere orgasmeforskning. Jo, sgu!

For Stuart Brody, psykolog, sexforsker og skedeorgasmefortaler fra University of the West of Scotland, har endnu engang kastet sit klare og muligvis lidt lumre blik på, hvordan penis-i-skede-sex (PISS), orgasmer og livskvalitet hænger sammen.

Denne gang har han, sammen med sin kollega Petr Weiss, set nærmere på sexlivet hos 1570 repræsentativt udvalgte tjekkiske mænd og kvinder mellem 35 og 65 år gamle.

SOFAPISS
De udfyldte spørgeskemaer om deres tilfredshed inden for forskellige livsområder (det seksuelle, livet som sådan, mentale velbefindende, parforhold), deres PISS og deres simultanorgasmer fremkaldt af penis-i-skede-sex, herefter kaldet SOFAPISS.

Det viste sig så, at for begge køn var SOFAPISS associeret med tilfredshed over hele linjen. Kun med kvinders generelle tilfreds med livet var der ikke en direkte sammenhæng at spore.

Men for begge køns var orgasmer ved penis-i-skede-sex associeret med tilfreds på samtlige livsområder.

Analyser peger også på, ifølge Brody, at hyppighed af PISS og SOFAPISS uafhængigt påvirker graden af tilfredshed for begge køn.

Undersøgelsen er publiceret i 'Journal of Sexual Medicine'.

Lykke og orgasme
Stuart Brody forklarer overfor ekstrabladet.dk, at der selvfølgelig aldrig kan sættes direkte lighedstegn mellem en række faktorer, bare fordi der er statistisk korrelation: Den faktiske årsagssammenhæng er usikker og spekulativ:

- Men min velbegrundede forklaringsmodel er, at årsagssammenhængen mellem lykke og orgasme går begge veje, så de danner en god cirkel:

- Det er sandsynligt, at et godt psykologisk helbred øger mulighederne for at lykkes med denne seksuelle variant, simultan-orgasmer fremkaldt ved penis-i-skede-sex, hvilket i sin tur i sig selv måske kan forbedre ens mentale velbefindende.

- Muligheden for, at ren PISS i sig selv fremmer et godt meltalt helbred, hænger godt sammen med min tidligere eksperimentelle forskning, der ikke var statisk baseret, lyder det fra Stuart Brody, der ligeledes før har påvist en sammenhæng mellem skedeorgasmer og utæmmede kvinder.

Sådan kommer I samtidig

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde