Sådan får du mere sex i julen   

Tænk positivt og nyd hinanden, så højtiden bliver dejlig - i og uden for sengen

Det er let at finde fejl hos sin partner, men hvis julen skal blive hyggeligt og sexet, kræver det,  at I finder ind til hinanden og fokuserer på det  positive. (Foto: Corbis)
Det er let at finde fejl hos sin partner, men hvis julen skal blive hyggeligt og sexet, kræver det, at I finder ind til hinanden og fokuserer på det positive. (Foto: Corbis)

Find fem fejl. Den leg er let nok i et parforhold. Han har siddet og sovet foran fjernsynet tre aftener i træk, hun var skide sur hele dagen, han gad ikke købe kalendergaver til ungerne, hun var igen for træt til sex …

Stop! Hvis juleferien skal være den lykke og idyl, vi drømmer om, skal skuden – alias indstillingen – vendes i en fart.

– Det vi fokuserer på, bliver der mere af. Når man tænker dårligt om hinanden, ser man kun fejlene. Selvfølgelig skal vi dyrke det positive, så bliver der nemlig mere af det, siger Joan Ørting.

– Vi kan faktisk skabe hinanden, som vi gerne vil. Tag en beslutning om at give hinanden det, I har behov for, ellers er den jul bare spild af penge og energi.

Skal den gode julestemning sikres, skal det være nu, man sætter ind. Og det handler i virkeligheden kun om små ændringer.

Groft sagt lyder kvinders indre stemme sådan: ’Kom dog i gang, mand’ og mandens: ’Så slap dog af, kvinde’. Her er, hvad parterne kan gøre for at undgå det resten af december – og helst resten af samlivet.

Mere julesex, tak!

Sådan skal manden gøre
Ros er rart, men kvinder tænder mere på handling. Det, at der bliver gjort noget for hende – og helst noget, hun ikke selv har bedt om. Det kan være alt fra at lave en særlig ret, hænge noget op, købe den blomst eller juledekoration, der står på bordet, når hun kommer hjem eller tændt stearinlys over hele hytten.

Diamantringen, hun pakker ud juleaften, betyder ingenting for hende, hvis han har været ’et dovent svin’ hele måneden. Tværtimod kan den sætte tanker i gang om: ’Så nu prøver han at kompensere’ eller ’Har vi råd til det?’.

– Jeg synes, at manden skal beslutte sig for at gøre et eller andet overraskende for kvinden hver dag op til jul – om det er at arrangere en tur i skoven for at hente gran, lave varm kakao en kold aften, skrabe hendes bilrude fri for is eller købe handsker til hende, fordi han ved, at hun er meget kuldskær, siger Joan Ørting.

– Det kan også være en handling, han ikke normalt gør – skifte sengetøj for eksempel. Man føler sig mere feminin, når han tager sig af en. Det hele handler om de små ting – ikke den store julegave.

Giv hende frække julegaver

Sådan skal kvinden gøre
Den der med at skrabe hans bilrude fri for sne virker ikke på samme måde for en mand, som det gør for en kvinde. Til gengæld kan – de rigtige – ord være sød musik i hans ører.

– Find fordele ved ham i stedet for at finde fejl, som kvinder har tendens til. Især mænd er i underskud, når det handler om anerkendelse. Fremhæv de sider, hvor han ikke har fejl, og ros ham hver dag. Det virker, når mennesker bliver rost – vi bliver det, vi får at vide, vi er. Det er motiverende at blive rost for noget, man gør, eller måden, man er på, siger Joan Ørting.

– Når kvinden siger til ham: ’Hvor er det dejligt, at du har lavet mad’ eller ’Jeg elsker, når du har den skjorte på’, får han lyst til at gøre det igen.

’Hvor er du sød’, er ikke det mest lækre kompliment til en mand. Det er til gengæld ord om, hvordan han virker på kvinden. Også seksuelt: ’Jeg bliver helt varm, når du …’ eller ’Jeg elsker, når du …’.

– Manden er ligeglad med julehjerterne i vinduet, hvis ikke der er kontakt. Hvis hun viser sin anerkendelse dagligt og sørger for, at der er fysisk kontakt, så skal det nok gøre ham glad.

Giv ham frække julegaver