Vi bruger sexcremer for sjov

Glidecreme får dit sexliv til at, nåja, glide bedre, fortæller videnskaben

Indrømmet: Det er næppe glidecreme, der plasker nedover denne velformerede bagdel. Men vi har længe ledt efter en undskyldning for at bruge billedet. (Foto: All Over)
Indrømmet: Det er næppe glidecreme, der plasker nedover denne velformerede bagdel. Men vi har længe ledt efter en undskyldning for at bruge billedet. (Foto: All Over)

Det plasker og pjasker. Vi glider og gnider. Glidecreme er ikke længere kun noget, man bruger for at afhjælpe tørhed i skeden og for at gøre analsex mere glidende, men også for sin egen skyld.

Hvad enten det er vand eller silikonebaseret, kan cremerne efterhånden fås i Matas, på apoteker og sexshops, med og uden duft og i forskellige kvaliteter.

Nu har forskere fra Indiana University lavet den hidtil største systematiske undersøgelse af, hvad glidecreme gør for kvinders sexliv.

2453 kvinder i alderen 18 til 68 indgik i undersøgelsen, der blev leder af Debby Herbenick fra Center for Sexual Health Promotion. Seks forskellige glidecremer, fire vandbaserede, to på silikone, blev tilfældigt fordelt blandt kvinderne, som skulle bruge det henover et par uger.

- Vores data viser tydeligt, at brugen af glidecremer hæng sammen med større seksuel nydelse og tilfredshed og mindre smerte, siger Herbenick, ifølge sciencedaily.com.

Studiet, der er publiceret i ’Journal of Sexual Medicine,’ viser også, de kvinder, der brugte vandbaserede glidecremer og ikke silikone, havde færre skedesmerter.

6 frække julegaver

Mere nydelse
I mere end 70 procent af tilfælde, hvor der blev brugt glidecreme ved vaginalt og analt samleje, forklarede kvinderne, at de anvendte det for at gøre sex mere nydelsesfyldt

I mere end 60 procent af de tilfælde, hvor det blev taget i brug ved ved onani, blev det anvendt for nydelsens skyld. Og i mere end hver tredje tilfælde af vaginalsex og analsex og onani var glidecremen med, fordi det var sjovt at bruge det.

Mange kvinder angav, at de især ved analsex brugte det for at undgå rifter.

Analyser af mere end 10.000 samlejer og 3000 onaniseancer viste, at deltagernes bedømmelse af den seksuelle nydelse og tilfredshed var højere ved brug af de vand- og silikonebaserede sexcremer.

Læs test af glidecremer her