Du er den bedste elsker - nogensinde

Vi gider ikke at høre om kærestens gamle elskere - for vi vil helst tro, vi er the fuck of their life

Muligvis var Don Dario den der sommer for et par år siden teknisk set den bedste elsker, men der der ingen grund til at fortælle kæresten. (Foto: All Over)
Muligvis var Don Dario den der sommer for et par år siden teknisk set den bedste elsker, men der der ingen grund til at fortælle kæresten. (Foto: All Over)

Du kan godt regne ud, at din partner ikke har lært de der frække sextricks i en bog. Det kræver hands on erfaring ude i det virkelige liv. Men hvis vedkommende fortæller dig, hvordan de erfaringer er blevet tilegnet, kan det være lidt mere, end du har lyst til at vide.

På den anden side har du en naturlig nysgerrighed over for din partner - hvad har gjort ham eller hende til den, vedkommende er?

Så hvad fortæller man om sine eks’er, og hvad vil man gerne høre, faktuelt, følelsesmæssigt, seksuelt?

- Det med eks’er er meget individuelt, for vi har forskellig historie og forskellige forhold til jalousi og besiddertrang og den nye kærestes historie, forklarer sexolog og parterapeut Rikke Thuesen.

Så mange sexpartnere er for mange

Kommer an på forholdet
Mængden af informationer afhænger af, hvordan forholdet til eks’en er nu. Har man børn med eks’en, er det ganske hensigtsmæssigt, at den nye partner får nok information til, at vedkommende forstår forholdet.

- Og eftersom der fra både venner og familie og børnene vil være snak om ekskæresten, er det ganske rart at vide noget. Er de flygtige sexpartnere, der er tale om, så skal de ikke have mere værdi eller energi end som så, siger Thuesen.

Hvilke informationer, der skal deles, må man finde ud af i fællesskab:

- Det er laveste fællesnævner, der vinder: har den ene meget svært ved at rumme, at der i det hele taget har været et liv med andre mænd eller kvinder, hvorfor så bruge tid på at tale om eks’er. Det tjener intet formål, og der er det efter min mening den mest sårbare, der skal respekteres.

Bedst sex med eks

Sexdetaljer
Man skal undlade at fortælle om detaljer indenfor seksualiteten:

- Selvfølgelig kan man tale om, hvorvidt man har været i swingerklub eller prøvet s/m og lignende, men at tale detaljeret om, hvordan man dyrkede oralsex med eks’en, eller at den sidste kæreste var den mest opfindsomme nogensinde, er en rigtig skidt ide, mener Rikke Thuesen

Vi kan nemt få seksuelt mindreværd:

- Kommer der først forstyrrende tanker ind i sexlivet på den måde - som ’nu tænker han sikkert på hende,’ eller ’jeg bliver aldrig så god som hans eks’ eller ’hvordan skal jeg nogensinde kunne give hende samme orgasme’, så er der risiko for, at man kan lukke seksuelt og hæmmet og begrænset.

Bliv superelsker

Bedste elsker
Derfor er det faktisk en sund - om end lidt urealistisk - forestilling, at vi tror, vi er vores partners bedste elsker ever, mener Thuesen.

- Måske er vi verdens bedste elskere alle sammen. Måske udvikler vi os og bliver mere og mere frie overfor hver ny partner. Og heldigvis er den første tid jo også forrygende med masser af sex og frihed, og der er det jo nemt at tænke, at man er superlover nr. 1.

- Så uanset om det er sandt eller ej, så er det en god tanke at have, fordi det betyder, at man er mere sikker og dermed også mere fri til at udvikle sig på det seksuelle område. Så spørger din parter, om han eller hun er det bedste knald nogensinde, så sig ja!

Læsernes frækkeste sexoplevelser

0 kommentarer
Vis kommentarer