Pigesex er ikke utroskab

Mænd er ret tilgivende, hvis partneren er sammen med anden pige...

Ville du kunne tilgive din kone, hvis hun kysser på piger? (Foto: All Over)
Ville du kunne tilgive din kone, hvis hun kysser på piger? (Foto: All Over)
Følg Sex & Samliv

Du kommer hjem for tidligt. Et par sko, du ikke har set før, flyder i entreen. Nå, der er nok nogen, der har svinget Dankortet igen, tænker du, mens du bevæger dig gennem huset. Lyde, der i påfaldende grad minder om elskovsjamren, lokker dig til soveværelset, hvor din partner bliver ordnet på bedste vis - af en person af samme køn.

Hvordan reagerer du?

Hvis du er mand, er det sandsynligt, at du vil tilgive din kone for hendes lille biseksuelle affære, hvilket bekæftes af vores egen afstemning til højre for artiklen her. Er du derimod kvinde, er der ingen nåde. Det fremgår af undersøgelsen ’Sex Differences in Response to Imagining a Partner’s Heterosexual or Homosexual Affair’, publiceret i ’Personal and Individual Differences’.

Her interviewede amerikanske psykologer 718 mænd og kvinder om, hvordan de ville reagere, hvis deres partner havde en affære enten med en af samme køn eller med en af modsatte køn.

Det viste sig, at mænd angav, at det ville være lettest at tilgive kvinden, hvis partnerens affære var med en pige. Men mændene kunne også til nogen grad tilgive et heteroseksuelt sidespring. Kvinder var mindre tilbøjelige til at tilgive begge slags sidespring, og især en homoseksuel affære blev anset som parforholdsdræber.

Utroskab kur mod depression

Mænd kan bare godt lide to kvinder
Da vi præsenterer den amerikanske undersøgelse for sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, griner hun:

- Det undrer mig slet ikke! For det første - vis mig en mand, som ikke synes tanken om to kvinder kvinder sammen er lidt interessant. Selvom der selvfølgelig er tale om utroskab, tror jeg, de fleste mænd vil se med mildere øjne på det, hvis deres kvinde har 'eksperimenteret' med en pige, end hvis en anden mand har været inde over deres 'territorium'. 

For mange mænd er tanken om, at en kvinde skulle kunne true hans mandighed langt væk. En anden mand, derimod, det er en helt anden sag.

- Kvinder er nok lidt mere...skal vi kalde det 'realistiske'. Hvis en mand tager springet og boller en anden mand, er det så dramatisk et spring, set med vores samfunds øjne, at hun med god grund kan frygte, at han enten vil kunne tænke at forlade hende for en anden mand på et eller andet tidspunkt - eller at dette kun vil blive begyndelsen på et dobbeltliv.

Fem ting der leder til utroskab

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.