Annonce:
Annonce:

Gifte jager sex på nettet

Hver anden gør det: Utroskab florerer -flere og flere gifte søger frække fyre og friske piger

Nettet bugner af gifte mænd på sexjagt. (Polfoto)
Nettet bugner af gifte mænd på sexjagt. (Polfoto)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Hvorfor nøjes med at spise hjemme, når man også kan gå på restaurant en gang imellem? Endda ganske gratis. Denne holdning er blevet mere og mere udbredt, og antallet af danskere, der 'spiser ude', er steget støt i løbet af de sidste ti år – i takt med at internettet er blevet hver mands eje. Det fremgår af Ekstra Bladets nye store undersøgelse om utroskab.

Utroskab sat i system
– Der er simpelthen bedre mulighed for at finde sexpartnere i dag end for ti år siden. Jagtmarkerne er blevet større, og utroskaben sat i system, fortæller sexolog Vivi Hollænder.

Samme skred i holdningen oplever psykologen Camilla Holst, der ejer CityTerapi med 25 ansatte psykologer.

– Der er ingen tvivl om, at folk er mere utro nu. Antallet er steget betragteligt siden 2002, hvor jeg startede CityTerapi.

Annonce:

– Nettet legaliserer lysten til at have mange sexpartnere og engangsknald, og det er anses for legalt at finde sexpartnere på nettet. Vi har før haft gifte mænd i terapi, der var meget skamfulde over, at de gik til prostituerede. Den skamfuldhed er der ikke, når det foregår over nettet med en profil.

Vil have sex i en fart
Og på datingsider som scor.dk og sexdating.dk er der altid mulighed for at få en hurtig sexaftale. Et kig på hjemmesiderne viser et stort antal gifte kvinder og –især –mænd, der søger en hemmelig sexpartner.

Betingelserne er givet på forhånd: 'Jeg elsker min kone, men det seksuelle er gået hen og blevet forudsigeligt', 'Jeg er godt gift, og det skal der ikke laves om på', 'Jeg er gift, men har appetit på mere end min mand'.

Utroskab er svær at måle, men det anslåede tal har gennem mange år været, at en tredjedel af befolkningen har været utro.

Annonce:

Nu viser de fleste spørgeundersøgelser, at omkring halvdelen af alle voksne danskere har været eller er sammen med en anden end deres ægtefælle. ekstrabladet.dk's afstemning: 53 procent af de 6870, der har deltaget, svarer, at de har været utro. Og omtrent hver femte fandt deres hemmelige sexpartner på nettet.

Vi vil ikke ofre noget
Flere datingsider, flere tilbud og flere muligheder for en fræk aftale har ændret indstillingen til monogami, mener Camilla Holst.

– Der er en tendens til, at vi ikke vil ofre noget for parforholdet. Vi føler, vi ofrer os rigeligt for jobbet og børnene. Mange føler, de har ret til sex med andre, hvis ikke de er tilfredse med den måde, tingene foregår på i sengen derhjemme.

Scor.dk har 200.000 profiler. Her har man også oplevet stigningen af folk, der er i et forhold, men som søger noget lir ved siden af. Flest mænd –men kvinderne er ved at komme efter det, fortæller Oliver Lindhardt fra Scor.dk.

Annonce:

Det stresser kvinderne
– Der er kommet flere gifte kvinder. Jeg tror, det er, fordi det er nemmere at få kontakt på nettet end at foretage sig noget aktivt. Før i tiden skulle man ud og flirte på en bar eller ringe til Træfpunkt, nu kan man bare søge på nettet.

Selv om kvinder også jager på nettet, er det stadig mænd, der dominerer på datingsiderne. Først og fremmest for at få mere –og bedre –sex.

– Mange gifte mænd, jeg taler med, vil ikke bryde ægteskabet, men har lyst til andre kvinder. Nogle passer ikke seksuelt sammen med deres kone, og det bruger de så som undskyldning til at være utro, fortæller sexolog Vivi Hollænder, der giver følgende forklaring på, hvorfor gifte kvinder stadig er i mindretal på datingsiderne:

– Kvinder har sværere ved at leve et dobbeltliv. De kan nemmere lukke ned for sexlysten og i stedet kaste kærligheden på huset, børnene eller karrieren.

– Kvinder er mere utro i dag end tidligere, men de bliver stressede af det, mens mænd er bedre i stand til at leve et parallelt liv, siger Camilla Holst.

Der er flere par, der søger sexpartnere med partnerens accept.

Annonce:

– Vi er ved at gøre op med skyld og skam omkring gifte, der vil have flere partnere. Det er fint, hvis man er ærlig. Problemerne starter, når det ikke er ærligt, og man er direkte utro, siger Camilla Holst og tilføjer:

– Vi åbner op for så mange grænser omkring sex og parforhold, så jeg tror, at parforhold kommer til at se radikalt anderledes ud om ti år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: