Annonce:
Annonce:

Kinky sex gør dig lykkelig

Hvis du dyrker s/m og anden småkinky sex, har du sandsynligvis et harmonisk liv uden for sengen, viser australsk undersøgelse

Klask! Man behøver ikke at være pervers for at tænde på smæk - faktisk tyder undersøgelse på, at kinky mennesker er mere harmoniske. (Foto: Trevor Watson)
Klask! Man behøver ikke at være pervers for at tænde på smæk - faktisk tyder undersøgelse på, at kinky mennesker er mere harmoniske. (Foto: Trevor Watson)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Deltager du jævnligt i seksuelle eksperimenter, der rækker videre end ganske almindelig husmandssex? Så lever du muligvis et harmonisk liv uden for sengen.

Det er i hvert fald, hvad australske forskere fra University of New South Wales antager, efter de har lavet en gigantisk undersøgelse med 20.000 medvirkende.

På grund af det enorme antal deltagere regner forskerne med, at resultaterne kan overføres på befolkningen som helhed.

’Vores undersøgelse viser, at bondage og sadomasochisme (BDSM) bare er en seksuel interesse eller en subkultur interessant for en lille gruppe mennesker,' skriver Juilet Richters og hendes medforskere i Journal of Sexual Medicine.

Annonce:

2 procent kinky
2 procent af de 20.000 dyrker jævnligt s/m og bondage. Og i modsætning til hvad mange hidtil har antaget, viser det sig, at de ikke dyrker kinky sex som reaktion på seksuelt misbrug, eller fordi de er seksuelt afsporede. Derimod fremgår det, at især mænd, der deltager i BDSM-lege, scorer betydeligt lavere på et ’ulykkelighedsbarometer’ end andre. Desuden er sadomasochister også mere eventyrlystne end gennemsnittet med hensyn til andre seksuelle eksperimenter.

Forskerne undersøgte ikke årsagerne til disse resultater, men de formoder, de kinky folk er mere i harmoni med sig selv, fordi de dyrker noget usædvanligt og er afslappede overfor det.

Ligeledes er der heller ikke noget i undersøgelsen, der giver belæg for klicheen om, at dem, der dyrker BMSM, er afsporede og har brug for kraftigere og kraftigere stimuli, såsom at blive bundet og smækket, for at blive ophidsede.

Farver på paletten
At man har flere farver på sexpaletten, kan være udtryk for, at man har overskud til at være åben og rummelig, og at man tør eksperimentere og udforske sin egen seskualitet, forklarer sexologen Rikke Thuesen:

Annonce:

- Hvis dit sexliv var en Montanareol, og du kun bruger to af de seksten hylder, kan det betyde, at du begrænset. Hvis du derimod bruger alle 16 og har prøvet fx bondage og s/m, viser det, at du udvikler dig selv. Den ene dag er du måske til at blive bundet, den næste dag til almindelig hyggesex og den tredje dag til at give den som domina i korset og lakstøvler. Du hviler i dig selv og din seksualitet - og du er bevidst om, hvad du kan lide, og hvad du ikke bryder dig om.

Hermed ikke sagt, at der er noget i vejen, bare fordi man ikke tænder på alt.

Åbner sig
Hvis man derimod kun kan tænde på en ting - det være sig urinsex eller vaniliesex - kan man få brug for at åbne sig op:

- Hvis man kun tænder på en speciel ting, fx bondage eller stiletter eller gummi, så er det sandsynligt, at man har en fetich, der kan være begrænsende for ens seksualitet, da det kommer til at handle mere om genstanden eller handlingen end den seksuelle akt og impuls. Som sexolog arbejder man sammen med personen på at udvide det seksuelle univers og få fyldt lidt mere på hylderne, så det ikke kun er den ene ting, der tænder, forklarer sexologen Rikke Thuesen til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Ikke sadomasochister
Ifølge ekstrabladet.dk’s lille undersøgelse tænder 70 procent af vores mandlige brugere på at give smæk. Det er ikke ensbetydende med, at de er sadomasochister.

- Det handler mere om at tage kvinden i besiddelse som alfahan, at kontrollere hende, at dominere pigen, at besidde hende. Firkantet kan man sige, at kontrol og magt og styring er maskulint, overgivelse og hengivelse er feminint.

Brunstig han
Og kvinder, der tænder på at få smæk, kan jo netop nyde at overgive sig til den (stærke) brunstige han. I øvrigt at det frække ved at få smæk ikke kun smerten, det er ligeså meget forventningen om de smæk, der kommer - som i øvrigt skal kombineres med blide kærtegn.

Annonce:

At 60 procent af kvinderne i ekstrabladet.dk’s undersøgelse tænder på at give smæk, kan sagtens være udtryk for, at kvinder i det hele taget har fået mere kontrol over deres liv som sådan, god uddannelse, job og god løn. De har så at sige tilegnet sig mere maskuline karakteristika, fået mere seksuel selvtillid, og de tør og vil i højere grad udforske deres egen seksualitet og fylde på Montanareolen, mener Rikke Thuesen.

Erotikbloggen om smæk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: