Boost dit stofskifte og få mere sex

Et højt stofskifte har tilsyneladende indflydelse på adfærd og personlighed, hvilket kan påvirke dine sexchancer

Øvelser på gulv. Der er sammenhæng mellem stofskifte, personlighed, adfærd, sport og sex. (Foto: All Over)
Øvelser på gulv. Der er sammenhæng mellem stofskifte, personlighed, adfærd, sport og sex. (Foto: All Over)
Følg Sex & Samliv

For nylig kunne vi fortælle, at yngre sportsudøvere oftere har sex end deres ikke-aktive venner.

Nu kan en australsk biolog i en undersøgelse i tidsskriftet ’Trend in Ecology og Evolution’ måske kaste mere lys over sammenhængen mellem sport og sex. Det skriver sciencedaily.com.

Det er lidt langhåret, så hold lige tungen lige munden, når du læser følgende.

Biologen Peter Biro har set på sammenhængen mellem adfærd og stofskifte i dyreriget - og altså ikke hos mennesker, selvom han dog trækker paralleller til menneskelig adfærd.

Sportskvinder har bedre sex

Stofskiftet
Brio har gennemtrawlet forskningen på feltet i dyreriget og mener at kunne konkludere følgende. De individer, der dyrker motion, har også en tendens til at være aggressive og socialt dominerende. Og socialt dominerende individer har en tendens til at have flere partnere.

Det skyldes en sammenhæng mellem metabolismen (stofskiftet, som er kroppens evne til at omsætte føde til energi) og adfærd. Der er et link mellem et højt stofskifte og et øget aktivitetsniveau.

Selv blandt dyr i fangenskab, som er omgivet af rigelige mængder føde, er der nogle bevæger sig unødvendigt langt efter det - hvilket altså kædes sammen med et højt stofskifte.

Biro eksemplificerer med, at der blandt fårekyllinger er vist en sammenhæng mellem antal sexpartnere og højt stofskifte, ligesom der blandt fugle og fisk er konstaret en sammenhæng mellem højt stifskifte og aggression og dominerende adfærd.

Sammenhængen er altså tilsyneladende sådan: Højt stofskifte leder til fysisk udfoldelse og giver en dominerende personlighed og adfærd, som i sin tur giver mere sex.

Træn din penis tre gange om ugen

Kliche
Så selv om det er en kliche, passer det måske alligevel med den testosteronstruttende afhahan, der er anfører for football-holdet, og som nedlægger kvinder på stribe - sat overfor den indadvendte nørd, der sidder på sin flade og ikke tør og kan give sig i lag med kvinder.

En anden ekspert fortæller på canada.com om undersøgelsen, at der ikke er bevist en direkte sammenhæng mellem libido og motion, men der er et link mellem jævnlig motion og højt niveau af testosteron og adrenalin, hvilket i sin tur har vist sig kunne øge sexlysten hos både mænd og kvinder.

Det er altså ikke nødvendigvis sådan, at bare fordi du begynder at gå til håndbold, får du også mere lyst til sex.

Man kan også lide af for højt stofskifte, hvilket blandt andet kan påvirke sexlysten i negativ retning.

Som man kan konstatere ved se videoen nedenfor, kan det være nok at blot se på nogle, der dyrker sport, for at få boostet libidoen...

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+