Når et mindfuck er bedre end et vanligt knald

Drømmesex: Er du en sexfantasiens Mozart?

Betyder vores seksuelle fantasier noget? (Foto: All Over)
Betyder vores seksuelle fantasier noget? (Foto: All Over)

Nogle kører hele Hollywood-produktionen med kendisser, krudtrøg og komplicerede handlingsforløb i stilling, når den indre sexfilm afspilles under onani. Eller Sex.

Andre nøjes med at tænke på seneste sexoplevelse - plus/minus ti procent.

Og så er der dem, hvis sexdrømme rummer mere eller mindre ulovlige/bizarre/skamfulde elementer, som kan være det lille ekstra, der skal til for at bringe personen ud over afgrunden. Seksuelt altså.

Vi har alle vores hemmelige sexdrømme. Vores helt private mindfucks. Og de passer sjældent til hverken damebladenes lækkerhed eller til hverdagens alt for realistiske ’I’ll scratch your back if you’ll scratch mine’- virkelighed.

Har du en hemmelig sextrang?

Afspejler personligheden
Så hvad skal vi med dem?

Det giver den kliniske psykolog David J. Ley, forfatter til 'Insatiable Wives, Women Who Stray and The Men Who Love Them,' nogle bud på på psychologytoday.com.

Nogle har ment, at vores sexfantasier afspejler personligheden i et næsten 1 til 1 forhold: Drømmer man om et orgie, hvor man selv er i centrum, har man brug får opmærksomhed. Eller man har problemer med selvhad og skam, hvis man fantaserer om at blive seksuel ydmyget.

Ley afviser ikke denne grundide, men erkender, den er svær at bevise, idet man simpelthen ikke ved nok om folks inderste sexfantasier i sammenhæng med deres personlighed og psykologi.

For det er ikke så enkelt, at afvigende, konfliktfyldte og problematiske fantasier (læs: perverse), reflekter dybtliggende problmer i en afvigende personlighed.

I nogle tilfælde kan en seksuel fantasi være en måde at bearbejde et traume på, fx overgreb, hvor personen ved at fantasere om noget lignende faktisk tager kontrol over oplevelsen snarere end omvendt.

Perversioner reddede mit forhold

Skræmmende
Ley henviser til en bog af Brett Kahr, Who's Been Sleeping in Your Head? The Secret World of Sexual Fantasies', der baserer sig på mange tusinde almindelige mennesker sexfantasier, hvoraf mange er skræmmende - selv om den, der har fantasien, er helt normal og velfungerende.

Karh mener, at de fantasier, han så hos de individer med afvigende personlighed, var ekstremt simple og todimensionelle. Til gengæld så han ingen forbindelse mellem 'syge' fantasier og mental ubalance.

Faktisk mener han, at vores sexfantasier viser vores kreative evner, som også kunsterne, malere og komponister bruger. Man kan med andre ord være en sexfantasiens Mozart.

Vi er alle sammen fetichister

Afprøve
Men kan disse fantasier ’overtage og tvinge os’ til at prøve det af i virkeligheden?

Det vides ikke, ifølge Ley. Hvis man skal tro på alt, hvad folks mange farverige og sine steder socialt uacceptable fantasier indeholder - som fx Nancy Friday og Brett Karh har vist med deres bøger - så burde der være meget mere incest, utroskab, dyresex og alkens avancerede udskejelser, end der egentlig er. Og de mange forskellige fantasier viser, at det er meningsløst at tale om ’normalt’ og unormalt.’

Og så er det der store forskel på virkelighed og fantasi: Mange bliver skuffede, når de udlever drømmen. I den analoge verden skal man forholde sig til andres behov og følelser, kroppens muligheder og kapacitet, virkelighedens logistik: Engang i mellem er et mindfuck bedre end den ægte vare.

Kvindernes uartige luderfantasi

Frygt
Ley mener, at en frygt for seksuelle fantasier afspejler en frygt for at ikke kunne kontrollere vores egne tanker - fx at man kan have drømme, der giver ekstrem nydelse, men også vække dyb afsky samtidig. Det er en skræmmende tanke, at vi lever i vores tanker, og at vi alligevel ikke kan kontrollere dem.

En reaktion på den frygt kan være en tro på, at vi skal undertrykke og undgå disse fantasier. Men måske er det lige omvendt. Vores sexfantasier giver os snarere en fornemmelse af kontrol over vores ellers ukontrollerbare liv og sind. Måske har vi alle brug for et helt totalt privat rum for at få mærke, at vi har kontrol over vores sind.

Udleve jeres fantasier

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere