Unge sportsfantaster får mere sex

Svedig sex: Hold ungerne fra sport, hvis du vil undgå, de dyrker sex

Er der noget at sige til, hvis unge sportsudøvere dyrker mere sex end deres sofaliggende venner? (Screen shot fra videoen til 'Call On Me' af Eric Prydz)
Er der noget at sige til, hvis unge sportsudøvere dyrker mere sex end deres sofaliggende venner? (Screen shot fra videoen til 'Call On Me' af Eric Prydz)
Følg Sex & Samliv

Det kan altid betale sig at stille sig lidt kritisk over for den tsunami af mere eller mindre videnskabelige undersøgelser, der skyller gennem bredbåndkablerne og ind på diverse sexhungrende medier - herunder dette site. Eller også kan man undre sig over alt det, der ikke bliver set på i de studier.

Tag nu denne, hvis givetvis korrekte analyse let kan føre til redaktionelle stramninger ude i medievirkeligheden:

Et hold amerikanske forskere har analyseret data fra over 10.000 unges sex- og spotsvaner. De unge var i alderen 12 til 18 (middle school- og high scool-elever). En tredjedel af eleverne dyrkede dagligt sport, og denne gruppe havde flere erfaringer med samleje og oralsex end resten.

Undersøgelsen er publiceret i ’Perspectives on Sexual and Reproductive Health.’

Konklusionen i undersøgelsen er, at unge sportsudøvere har en forøget risiko for at pådrage sig kønssygdomme og ufrivillig graviditet. Derfor skal man fokusere på at give dem information, om hvordan man beskytter sig mod diverse seksuelle risici.

Sportskvinder har bedre sex

Andre vinkler
Og her er det, at undersøgelsen i hænderne på en lummer journalist kan få en anden vinkel: Sex er simpelthen godt for unges sexliv. For at komme frem til den konklusion kræver det selvfølgelig, at man mener, at sex ikke i sig selv er et problem (hvilket ofte indirekte er præmissen bag mange amerikanske studier).

Det interessante ville jo være at finde ud af, hvad det er ved den daglige sport, der åbenbart får de unge til at skeje ud:

Er det, fordi de bliver opstemte af adrenalinen, er det fordi, de ser bedre ud end deres ikke-atletiske konkurrenter og derfor får flere tilbud? Er det, fordi de indgår i flere sociale sammenhænge og derfor møder flere potentielle partnere? Er det, fordi de sportsdrenge har høj status og derfor får frække tilbud af groupie-agtige piger?

Er det, fordi forældre, der sender deres børn til sport, har givet deres børn et frit syn på kropslighed og sex, eller omvendt: at forældre, der sender deres børn til sport, har et puritansk forhold til sex, som de unge så reagerer modsat på? Eller kommer unge sportudøvere fra en socialt belastet baggrund, hvilket statistisk ofte hænger sammen med tidlig sexdebut?

Eller skyldes det statistiske sammenfald mellem ung sport og ung sex, at de sportsudøvende unge i forvejen er halvnøgne og derfor lettere har ved at smutte om bag omklædningsrummet for et hurtigt blowjob? Eller måske går de sexamok på diverse stævner? Måske kan det hele sammefattes i konstellationen: Football/basket-spillere og cheer leaders...

For denne journalist er der en masse andre og mere interessante vinkler end lige - husk nu at give din søn/datter et kondom med i sportstasken.

Det vil en kommende artikel søge at finde nogle mulige svar på.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind