Hvilken type flirter er du?

Videnskaben har identificeret fem forskellige måder at flirte på: Plus: Tag flirtetesten!

Dette er vist en fysisk og legende flirt, men ikke alle bruger den teknik. Og dfen virker heller ikke til alt. (Foto: All Over)
Dette er vist en fysisk og legende flirt, men ikke alle bruger den teknik. Og dfen virker heller ikke til alt. (Foto: All Over)
Følg Sex & Samliv

Hvis du er den legende eller fysiske flirtetype, er det sandsynligt, at du har et korte useriøse forhold, men hvis du en høflig eller ærlig flitter, får du langtidsholdbare forhold.

Det fremgår af en undersøgelse i ’Communication Quarterly’ af kommunikationsforskeren Jeffrey Hall fra University of Kansas, der før har optrådt på disse sider.

Det skriver scienceblog.com.

Flere end 5100 personer udfyldte spørgeskemaer om deres måder at flirte på og om deres parforholdshistorie.

Hall er på baggrund af de data kommet frem til, at der findes fem forskellige typer af flirtere:

Den traditionelle, den fysiske, den ærlige, den legende og den høflige.

Sådan scorer du på fem minutter

Hver sin stil
Alle har sin flirtestil i en kombination af de ovennævnte, men for de fleste var der en stil, der dominerer over de andre. Dette kunne have betydning for, hvilken slags forhold personerne får.

Ifølge Hall kan det være en god ide at modificere sin flirteteknik, hvis man ikke er tilfreds med den type person, man typisk ender med.

- Ens flirteteknik reflekter ens personlighed, så vi mener ikke, at man skal ændre sin stil fuldstændig, men små ændringer kan være det, der skal til, for at finde den rette person til et forhold, forklarer Hall.

På nogle måder er de meget tidlige stadier af et forholds udvikling vigtige for, om forholdets videre forløb, inklusiv ægteskab, bliver en succes.

Sådan lærer du at flirte

De fem typer
En fysisk flirter giver blandt andet udtryk for en seksuel interesse i en potentiel partner. Folk, der scorer højt i den flirtekategori, udvikler forhold hurtigt, har god seksuel kemi og en stor følelsesmæssig forbindelse til deres partner.

En traditionelle flirter synes, at det er manden, der skal tage første skridt, og at kvinder ikke skal jage manden. I og med at de indtager en passiv rolling i datinggamet, har kvinder med denne stil oftere problemer med at få en mands opmærksomhed - og det er mindre sandsynligt, at de flirter eller bliver smigret af en flirt. Traditionelle mænd kender ofte en potentiel partner i lang tid, før de kontakter hende. Begge køn er introverte og foretrækker en mere intim setting for deres dating.

Den høflige flirter fokuserer på manerer og non-seksuel kommunkation. Selvom de har mindre sandsynlighed for at kontakte en potentiel partner og ikke synes, at det er flatterende at flirte, plejer de at få et meningsfuldt forhold.

Den ærlige flirter forsøger at skabe en følelsesmæssig forbindelse og kommunikere en ærlig interesse. Selvom kvinder score højt i denne kategori, blev den brugt af begge løn. Forholdet involverer stærk følelsesmæssig forbindelse og seksuel kemi og er typisk meningsfulde.

Den legende flirter har ofte ingen interesse i et langvarigt forhold. De flirter for fornøjelsen, og fordi det øger deres selvværd. Det er mere sandsynligt, at de ikke har vigtige og meningsfulde forhold.

Test din flirteteknik her

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind