Ti mål der redder dit parforhold

Men lykken kommer af at bevæge sig mod, hvad man vil have - ikke af at opnå det

Fortæl hinanden, hvad I drømmer om. Opnå det sammen. (Foto: colourbox.com).
Fortæl hinanden, hvad I drømmer om. Opnå det sammen. (Foto: colourbox.com).

Ærligt talt: hvor ofte har du sat dig ned sammen med din kæreste og talt om, hvad I helt præcist vil have ud af jeres liv, sammen og hver for sig? Og hvor ofte har I skrevet disse ting ned og bevidst arbejdet mod de mål?

Ikke så tit, vel?

Men psykoterapeuten Barton Goldsmith, forfatter til ‘100 Ways to Boost Your Self-Confidence’, mener på psychologytoday.com, at det netop er, hvad I burde gøre: Alle par har brug for mål, de vil nå.

Han forklarer, hvordan par kan motivere og støtte hinanden i at opnå disse individuelle og fælles mål.

Her er ti trin, der vil hjælpe dig og din partner til at opnå jeres mål og samtidig styrke parforholdet. Ja, det er alt sammen meget amerikansk og selvhjælpsindustri-agtigt, men ikke desto mindre kan det give god mening at se på sit forhold med nye briller.

Sådan får du det perfekte forhold

1. Stemme af
Først skal du sikre dig, at jeres individuelle mål og par-mål tunet ind på hinanden. Dette er vigtigt, når der skal skabes harmoni, som giver jer begge plads til at nå jeres drømme. Når denne afstemning er sikret, er der ingen grænser for hvad I kan nå sammen.

2. Fremtiden
Tal om, hvor I vil være og hvad I vil lave de næste seks måneder til to år ude i fremtiden. Dernæst skal I diskutere, forstille jer og tænke over, hvor I vil have, at jeres liv er de næste fem, ti og tyve år. Se på de positive ting, og vær ikke negativ over nogen ideer, indtil de er blevet gennemdiskuteret.

3. Føles godt
I skal sikre jer, at de mål, I begge stræber på at opnå, får jer til at føle det godt. Man kan ikke opnå noget, hvis det strider mod ens grundlæggende værdier. Hvis jeres må også kan glæde den anden og andre, er det et stærk og sammenknyttende oplevelse.

4. Konkret
Sørg for at jeres mål er konkrete, opnåelige og realistiske. Selvom der er fint med store, vidtløftige drømme, så giver det mest mening for de fleste at holde dem mere jordbundne.

5. Værdsæt
Nyd og værdsæt, når I opnår nogle af disse (del-)mål, drømme og milepæle. Bliv enige om et belønningssystem, der vil holde jer motiverede: Hver gang I tager et skridt mod målet, kan I tale om, hvordan I har det med sammen, og hvor langt I er kommet - og gå ud og spis en god middag.

6. Forpligtelser
Sørg for at lave systemer, der hjælper jer med holde fast i de forpligtelse, I har givet hinanden. Det er ikke et spørgsmål om belønning og straf, men nogle mekanismer, der støtter jer som individer og som par.

7. Giv plads
Giv hinanden tid og plads til at forfølge og opnå mål. Giv plads til eksperimenter. Så længe I gør det med en vis værdighed, kan I være så kreative, det skal være. Gode ideer kommer ofte af at tænke ud af boksen.

8. Feedback
Bliv enige om at søge og acceptere feedback fra partneren og venner og familie. Ingen har alle svar, og sørg for at give støtte. Par, hvis forhold er støttet af venner og familie, når deres mål og er lykkelige.

9. Skriv det ned
Skriv jeres mål ned, og tænk dem igennem, - og sæt dem op et sted, hvor alle kan se dem, hvis I er modige. Et studie viste, at folk, der skriver sine mål ned, når dem 94 procent ofte end folk, der ikke skriver dem ned.

10: Fælleskab
Husk at alt I gør sammen, har mere end dobbelt så meget kraft, som hvad du gør alene. At skabe mål sammen som par eller familie er ikke kun godt for dit forhold, det er også sjovt.

Og husk at finde nye mål, når og hvis I opnår de andre. Det er der, den egentlige hemmelighed ved lykke ligger gemt.

Bliv lykkelig i dit parforhold

0 kommentarer
Vis kommentarer