Annonce:
Annonce:

Sex uden kondom er sundt

Det kan godt være, at et præservativ beskytter med kønssygdomme, men samleje uden kondom har psykiske og fysiske fordele, hævder forsker

Nu kan du med god samvittighed stille dig tvivlende overfor et ønske om brug af præservativ. (Foto: colourbox.com)
Nu kan du med god samvittighed stille dig tvivlende overfor et ønske om brug af præservativ. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Psykologen Stuart Brody sidder på University of West Scotland og laver en hel del kontroversielle undersøgelser, som ofte når fra snævre fagtidsskrifter til tabloidpressen.

Således har han offentliggjort en artikel i ’Archives of Sexual Behavoir’ med titlen 'Greater Frequency of Penile–Vaginal Intercourse Without Condoms is Associated with Better Mental Health', hvor han påstår, at kondomfri penis-i-skede-sex (PIS) er sundt i forhold til kondomsex.

Brody gennemgår diverse videnskabelige artikler, hvor de sunde følgevirkninger kondomfri PIS-sex fremgår, hvori han også ser tegn på, at brug af kondom har en del negative konsekvenser. Han peger på forskellige internationale undersøgelser, som alle indikerer, at kondombrug afholdenhed er forbundet med depression og selvmordtendenser, ligesom forskellige psykologiske problemer også er forbundet med stor kondomfrekvens.

Annonce:

Mange forklaringer
Han spekulerer i flere forklaringer på disse tilsyneladende sammenhænge. Et kondom blokerer for antidepressive og immunstyrkende stoffer i sæd og skedesekreter; kondomer reducerer den seksuelle tilfredshed og følelse af intimitet; personer med psykologiske problemer er mere angste og derfor mere tilbøjelige til at beskytte sig under samleje.

Desuden peger Stuart Brody på, at tidlig PIS-sex-debut er godt, idet det ofte fører til øget PIS-hyppighed og bedre sexkvalitet, som igen er med til at reducere stress etc.

Ikke alle forskere er enige i Stuart Brodys konklusioner, idet de blandt andet påpeger, at Brody er meget selektiv i sit udvalg af undersøgelser, ligsom selve underøgelserne ikke er valide nok, ifølge kritikerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: