Annonce:
Annonce:

Sex i DK: Så frække er vi

ekstrabladet.dk har undersøgt danskernes sexliv, og resultatet er opløftende. De fleste af os er tilfredse med vores erotiske udfoldelser

Annonce:
Følg Sex & Samliv

11.648. Så mange af ekstrabladet.dk’s brugere deltog i den omfattende Sex 2008 undersøgelse, som kørte her i efteråret. Det gør den til den største undersøgelse af sin art herhjemme nogensinde.

Da læserprofilen på ekstrabladet.dk nogenlunde afspejler gennemsnitsdanskeren mht. geografi, uddannelse og indkomst (kun kønsfordelingen er skæv, idet vi har en del flere mænd end kvinder blandt vores læsere - eb.dk: 61/39 - DK: 49/51), mener vi, at Sex 2008 viser et klart billede af, hvordan danskernes sexliv er i dag.

Vi er glade
Først og fremmest er der udbredt grad af tilfredshed rundt i landet. Kun 23 procent er decideret utilfredse, mens 20 procent er ’meget tilfredse’, og 35 procent ’tilfredse’. Sexologen Rikke Thuesen synes, det er et godt tegn:

Annonce:

- Det er skønt at se, at danskerne nu er tilfredse med deres sexliv. Der har været en tendens til, at man finder sit eget sexliv uinteressant og kedeligt, specielt fordi man har troet, at andres sexliv var meget mere eksperimenterende og spændende, siger Rikke Thuesen til ekstrabladet.dk.

- Men den større åbenhed om sex og mediernes, især ekstrabladet.dk’s dækning af området, gør folk bevidste om, at det fx er ganske normalt at have sex en gang om ugen, gør folk gladere, siger Rikke Thuesen på baggrund af undersøgelsen tal, der viser, 62 procent dyrker sex en gang om ugen eller mere.

Glade kvinder
At kvinderne så er klart mere seksuelt tilfredsstillede (hele 37 procent’ meget tilfredse’ og 38 procent ’tilfredse’, mens mændenes tal er 18 og 36) forklarer sexologen Rikke Thuesen på denne måde:

- Kvinder i dag er meget mere seksuelt bevidste, og de ved, hvad de har brug for. De er ikke bange for at ’tage sex’ fra deres partner, hvis de har lyst til at elske, og de er meget bevidste om deres behov, hvordan de gerne vil have sex, hvor ofte og med hvem.

Annonce:

Enlige kvinder har også ofte lettere ved at få sex, og de har det ok med at have en elsker, fast bolleven, eller one night stands, mener Rikke Thuesen. Både singlepiger og piger i parforhold stiller større krav til deres sexpartner, og de forventer variation i vores sexliv, og de lader os ikke nøje.

- Dette betyder naturligvis, at mændene må stramme sig lidt op og vise deres evner som superelskere. Det kan måske forklare, hvorfor tallet i tilfredshedsgrad er lavere hos mænd - dels skal de gøre sig mere umage, og dels savner de måske en quickie. Så kvinder, spørg jeres mænd om, hvad de gerne vil have.

Frække københavnere
Zoomer vi lidt ind og ser vi på de geografiske forskelle, springer det i øjnene, at københavnerne er de frækkeste. For eksempel dyrker 7 procent af beboerne i hovedstaden sex hver dag og 40 procent flere gange om ugen, mens Sjælland trækker landsgennemsnittet ned med kun 6 og 36 procent.

Også på lysten til at eksperimentere giver København resten af landet baghjul. Analsex er prøvet af 63 procent af københavnerne mod 56 procent i Nordjylland, oralsex er smagt af 91 procent i København mod Nordjyllands 86 procent.

Annonce:

Københavnerne er simpelthen vildere på alle parametre. Hver fjerde nordjyde har ikke haft et one night stand, mens fire ud af fem københavnere har dyrket engangsknald. Og 18 procent af københavnerne haft flere end 15 one nightere mod 12 procent af nordjyderne.

Flere singler
Også i antallet af sexpartnere er der geografiske forskelle. Mens 42 procent af københavnerne har haft mellem 1 og 10 sexparterne, er det samme tal 55 procent for nordjyderne (landsgennemsnit: 49 procent). I den anden ende af skalaen har 13 procent fra København haft flere end 50 sexpartnere, mens 8 procent fra Nordjylland har været så flittige.

Sexologen Rikke Thuesen forklarer de geografiske forskelle således:

- At københavnerne er frækkeste og mest aktive og har flest sexpartnere, kan forklares med, at der er langt flere singler end i resten af landet. Herudover er mulighederne for at møde folk langt større, der er flere klubber, dansesteder, barer, og selv på en tirsdag er der gang i København.

Annonce:

- Hvis du vil finde en sexpartner, er mulighederne store, og det betyder også, at man har en større ’brug og smid væk’-mentalitet - derfor det høje antal af engangsknald. Mange i hovedstaden har også flere kortere forhold - og vi er jo oftest mest aktive i starten af forholdet, også hvad det seksuelle angår, mener Rikke Thuesen.

- Jo mindre en by du kommer fra, jo værre er snakken, og er du fra en lille by i provinsen som jeg selv, så skal man passe mere på, hvad man laver, for ellers bliver man hurtig stemplet. Herudover er udvalget jo knap så stort, og ofte har man kun fredag og lørdag til at gå på jagt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: