Liderlighed får dig til at tænde på sære ting

Ting, som normalt får dig til at ækles, bliver mindre ulækre, når du er tændt, viser undersøgelse

Og på trods af vi til daglig væmmes ved det, giver det pludselig god mening, når du er erotisk opstemt. (Foto: Colourbox.com)
Og på trods af vi til daglig væmmes ved det, giver det pludselig god mening, når du er erotisk opstemt. (Foto: Colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

Din naturlige væmmelse overfor ting, der associerer til sygdom eller fare, sættes delvis ud af kraft, hvis du bliver erotisk opstemt.

Sandsynligvis synes du, opkast er ganske uerotisk, ja, vederstyggeligt, til dagligt. Men det kan være, du ikke finder det ulækker, når du er ophidset nok.

Det har psykologer fra Macquarie University i Australien set nærmere på.

Richard J. Stevenson, Trevor I. Case og Megan J. Oaten ville undersøge om, seksuel ophidselse selektivt kan reducere afsky, skriver det fagvidenskabelige tidsskrift Archives of Sexual Behavior.

Frække billeder
Mandlige studerende blev inddelt i grupper. En gruppe så erotiske billeder af kvinder, en anden så fotos af påklædte piger, en 3. gruppe blev vist behageligt opstemmende billeder af ikke-erotisk karakter (for eksempel faldskærmsudspring) og en fjerde gruppe så ubehagelige billeder (fx en pistol der er hævet).

Efter at have set billederne blev alle deltagere udsat for virkeligt afskyvækkende sansestimulerende elementer, sexrelaterede såvel som ikke-sexrelaterede (fx lyden af en der brækker sig, duften af noget råddent).

Og her viste det sig tydeligt, at de testpersoner i gruppe 1, der oplyste, at de var erotisk opstemt, angav, at de følte betragteligt mindre afsky end alle de andre grupper.

De fandt simpelthen ikke ellers ulækre ting nær så vederstyggelige som de andre grupper, fordi de var liderlige.

Seksuel adfærd
Forskere kan ikke endnu konkludere på, hvordan denne mekanisme hænger sammen. Men de mener, at undersøgelsen blandt kan forklare, hvorfor folk eksempelvis kaster sig ud i risikofyldt seksuel adfærd.

Så ikke bare bliver vores fornuft sat ud af spillet, når vi er ophidsede, men liderligheden dulmer og fjerner vores naturlige afsky mod visse ting.

Forskerne mener også, at undersøgelsens resultater kan bruges i forståelsen af afskyens rolle i seksuelle dysfunktioner.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.