Annonce:
Annonce:

Så mange er utro

Hvad får os til at vælge rollen som elsker eller elskerinde, når det snarere er undtagelsen end reglen, at den udkårne forlader sin partner?

Annonce:
Følg Sex & Samliv

En ting er at falde i til firmafesten eller give efter for spontane lyster på et morgenværtshus i en 80 hestes brandert. En anden ting er at have et langvarigt forhold til en person, der allerede er i et fast forhold. Eller at decideret lede efter sex på nettet, når man selv har en fast partner.

Ifølge en afstemning her på siden har cirka halvdelen af brugerne haft en elsker eller elskerinde, og mere end hver tredje har haft en datingprofil på nettet, mens de havde en partner. I vores store Sex 2008-undersøgelse svarede mere end hver 3., at de havde været deres nuværende partner utro. Så utroskab er følgesvend i mange parhold.

For sexologen og parterapeuten Katrine Berling er nettet med til at gøre os mere åbne overfor tanken om utroskab.

Annonce:

- Nettet har været med til at åbne op for nye muligheder, hvis man gerne vil have lidt sjov ved siden af sit parforhold. Datingsiderne er en hurtig måde at få kontakt til lige det, man søger, om det er en elsker/elskerinde, hurtig sex eller bare opmærksomhed og bekræftelse, siger Berling til ekstrabladet.dk.

Kønsforskelle
Der er forskel på, hvorfor mænd og kvinder i parforhold har en datingprofil på nettet, mener Katrine:

- For kvinder handler det ofte om, at de ikke får den opmærksomhed, som de længes så dybt efter derhjemme. Så gennem deres datingprofil, eller bare via Facebook, kan de så få alt den opmærksomhed og bekræftelse, som de savner.

Mænd er mere resultatsøgende, forklarer Katrine Berling:

- De mangler sex, og det er mest det, de søger på nettet. De er meget mere målrettede i deres søgninger og mindre skruppelløse. Mænd søger det, deres kærester ikke er, eller ikke kan give dem i sengen.

Så er der de mænd, som Katrine Berling kalder energispredere:

Annonce:

- De kan simpelthen ikke lade være, de hungrer efter kvinders energi og suger den til sig. Det ligger i deres natur. Det gode ved dem er, at man altid ved, at det er sådan, de er, og så har man det at forholde sig til.

Forelskelse
En anden forskel er, at mænd ofte ikke forelsker sig i deres sidespring, mens kvinder næsten altid forelsker sig i de mænd, de har sex med. Derfor er der også større sandsynlighed for, at en utro kvinde forlader sin mand, end at en utro mand vil forlade sin kvinde, forklarer Berling.

- Jeg har selv været elskerinden mange gange i mit liv, og alle de mænd, jeg har været sammen med, elskede deres kone meget højt, og de havde ingen interesse i at forlade hende. De søgte alt det, deres koner ikke var, i mig, og på den måde var jeg med til at bevare deres ægteskab, fordi de så kunne gå hjem og have mere overskud, for nu var de jo seksuelt tilfredsstillet.

Annonce:

- Mange af dem har takket mig for det, jeg har gjort for deres familier. Så på den måde kan det være en god ting at have en affære. Selv om jeg selvfølgelig går ind for ærlighed i et forhold.

De fleste piger, der er elskerinder, har et ønske et eller andet sted om, at manden forlader sin kone, og selv om det jo sker nogle gange, så hører det til sjældenhederne. På den måde bliver det altid hende, der er den ulykkelige i forholdet. Mænd, der er elskere, har det anderledes, de får en masse uforpligtende sex og har det ofte skønt med det, mener sexologen Katrine Berling.

Annonce:

LIVET SOM ELSKER/ELSKERINDE
NI år som elskerinde
'For to år siden stoppede et ni-årigt langt forhold/venskab med en mand, hvor jeg var hans elskerinde - on/off - alt efter om jeg havde en kæreste eller ej. Om han havde en kæreste eller ej, var lige meget. Vi var faktisk venner i begyndelsen, og det udviklede sig til sex. Jeg har aldrig regnet med, at han ville forlade hans kæreste for min skyld - det var jeg heller ikke interesseret i. Der var nogle ting i hans liv, som gjorde, at det aldrig kunne blive os. Ting som han ikke kunne lave om på, så derfor forblev vi venner/elskende, også i de perioder han ikke havde nogen kæreste. Det stoppede først, da han flyttede. Ellers havde vi nok fortsat vores forhold.

Det gode var, at jeg fik rigtig god sex. Vi havde jo kendt hinanden så lang tid, så vi kendte hinandens behov og lyster. Der var flere ulemper ved det forhold: Vi havde sex, når det passede ind i hans kram, når han kunne finde tid til sex. Pludselig blev jeg forelsket i ham, og med tiden begyndte jeg at elske ham, så blev det svært for mig. Men jeg blev der alligevel, for jeg kunne ikke undvære ham. I dag er han en rigtig god ven og elsker, jeg savner meget.'
Mariann

Et ego-boost
'For et par år siden havde jeg kontakt med en gift mand, som jeg mødte IRL omkring seks-syv gange, tror jeg. Vi chattede utrolig meget før og under forløbet - det var nærmest daglig kontakt via enten mails eller chat. Eftersom fyren boede langt væk, var det ikke så forfærdelig nemt at komme til at ses, men det lykkedes da nogle gange.

Annonce:

Jeg havde egentlig aldrig rigtig forventet, at han ville forlade kone og børn for min skyld, men da fyren ’kom til' at nævne, at han elskede mig, må jeg da nok erkende, at der fløj et par af den slags tanker gennem hovedet på mig.

De gode ting ved oplevelsen må ubetinget være den meget intensive, skriftlige kontakt, vi havde. I en relativt kort periode følte jeg mig rent faktisk elsket af ham, men han havde virkelig også det skrevne ord i sin magt. Og så var han fantastisk kærlig og omsorgsfuld og vild med mig, når vi endelig mødtes. Alt sammen et vældigt ego-boost.

Den dårlige ting var ubetinget, at fyren løj for mig gentagne gange om forskellige ting. Det seksuelle var heller ikke noget at råbe hurra for - han led faktisk af præstationsangst... Og det absolut værste var, at da tingene endte (og det var ikke kønt), fik han rent faktisk konen til at ringe mig op for ligesom én gang for alle at slå fast, at han mente, hvad han sagde.

Man lærer af sine fejltagelser, og jeg må da sige, at jeg efterfølgende ikke har involveret mig med gifte mænd på den måde igen.'
Gitte

Annonce:

Forelskelser
'Jeg har to-tre gange i været elskeren. Ikke nogen ubetinget fed oplevelse. Dels havde jeg dårlig samvittighed over for pigernes mænd, som jeg kendte perifert i to af tilfældene, og som endda virkede som nogle fede fyre. Og dels blev jeg to gange ret interesseret i kvinden (muligvis fordi de var uopnåelige). Alting blev sat på spidsen. Følelserne var uden på kroppen. Jeg vidste jo godt, at det ikke skulle være os, ikke mindst fordi det ville skabe så meget dårlig karma, hvis de fik fra deres mand direkte til mig – for mange lig i lasten.

Jeg tror, at jeg i alle tre tilfælde mindede dem om deres ungdoms forelskelser, så jeg fremstod som mere spændende, end jeg egentlig var i virkeligheden. Jeg kunne være alt det, de drømte om, og som var lidt glemt i deres eget parforhold. Sex var godt, men ikke fantastisk. Det var mere vores potentiale, der lokkkede.'
TJ

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: