Sex med eks

Flere end hver tredje havde bedre sex med ekskæresten end med den nuværende

Alting var bedre i de gode, gamle dage. Det var derfor, de bliver kaldt 'de gode, gamle dage'. Således også med sex. Og med sex med eks.

Det kan skyldes, at hukommelsen spiller os et puds, hvor fortiden fremstår badet i et gyldent lys uden mørke områder.

Cirka 40 procent af de læsere, der har deltaget i afstemningen til højre for artiklen her, anfører, at de har haft bedre sex med deres eks end den nuværende partner. Vi spurgte sexolog og parterapeut Rikke Thuesen , hvilke mekanismer der er på spil her.

Læs: sex efter skilsmissen

Vi udvikler os
Som udgangspunkt udvikler vi om hele tiden, også seksuelt, mener Thuesen: For mange betyder det, at sexlivet bliver bedre med tiden. Det bliver både mere intenst og intimt, jo bedre man kender sin partner, men i nogle tilfælde er det ikke sådan.

- Det kan være, man har haft en intensitet med en elsker, hvor man virkelig gav sig hen og opgav alle hæmninger og bare var i seksualitetens væsen, hvilket gør det altopslugende og fantastisk. Andre har været sammen med en, der mestrede både teknik og håndværk til fulde og derfor kunne få en op på de vilde vulkaner. Eller man kan have haft en spændende, sensuel, pirrende oplevelse. hvor man udforskede nyt med en partner, som man ikke havde turdet før, og som dermed har givet uforglemmelige oplevelser.

Læs: Alt er ok mellem enige voksne

Så møder man en ny partner, hvor man måske af generthed holder lidt igen for ikke at virke for vild: - Så er der ikke længere frit valg på alle reolerne, og det kan resultere i, at sexlivet med den faste partner muligvis fungerer fint, men til gengæld kommer man måske ikke ud i hjørnerne, hvor de nye og spændende ting sker, som sætter sig fast i hukommelsen.

Læs: Sex bedst efter fire år

Sådan gør du det bedre
En ting er at konstatere, at man synes, man havde bedre sex med sin eks - noget andet er at gøre noget ved det i nutiden:

- De er en god ide at tænke tilbage på det, man betragter som ’bedste sex’ - hvad var det, der gjorde det fantastisk: Følelsen af dig, noget teknisk, spændingen, stedet, energien mellem jer, stillingen, måden du gav dig hen på osv. Skriv det ned - og se så på, hvad der skulle til for, at du kunne få det ind i dit nuværende sexliv med din partner.

Læs: Giv slip på kontrollen

- Ofte handler det om at have modet til at slippe alle tøjler og hengive sig fuldstændig, så kontrol og hæmninger er borte, og andre gange er det mere et spørgsmål om at tude fortælle om sine behov og lyster, siger Thuesen, der foreslår, I leger 'klassens time.'

I tager en time ud af kalenderen til at ’undervise’ hinanden i, hvordan man fx giver god oralsex. Sex kan blive for højtideligt og lide under præstationsræset efter orgasmerne. Det kan også blive for sjusket og hurtigt, fordi man ikke gør sig umage. Men når man giver sig selv en fritime, hvor der er plads til eksperimenter, sjov og leg, lærer man hinanden bedre at kende, man kan slappe af og være tryg ved at sige, hvad man har lyst til.

Læs: Kan man ændre sine sexlyster?

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen