... Men kald hende ikke en dum luder

Et skænderi er ikke nødvendigvis en dårlig ting - hvis man vel at mærke gør det ordentligt

Måske er du lidt konfliksky og undgår oprevne diskussioner, som du føler skader mere, end de gavner. Eller måske er du typen, som lynhurtigt når op i det røde felt og truer med død og ødelæggelse.

Begge typer kan lære at skændes bedre, for alle forhold har konflikter, der kan løses, hvis blot parterne ændrer metode.

Magasinet Women’s Health lister ifølge expressen.se nogle værktøjer, som kan gøre jeres skænderier konstruktive i stedet for destruktive.

Ifølge magasinet aktiverer had de samme områder i hjernen som forelskelsen, og det kan blandt andet forklare, hvorfor et par, der har det godt, alligevel skændes en del:

Læs: Et godt skænderi giver god sex

- Skænderier kan være tegn på, at forholdet er stærk og passioneret, og at parret er så trygge ved hinanden, at de tør udtrykke negative følelser uden at frygte for, at det ødelægger forholdet, forklarer Bonnie Eaker Weilk, der har skrevet bogen ’Make Up, Don’t Break Up.’

Men.

Der er alligevel visse ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil have et godt skænderi:

Tal mindre - lyt mere
Hvis du føler, du gentager dig selv, så prøv at holde en pause. Ifølge Benjamin Karney fra Relationship Institute på University of California viser forskning, at man i et ulykkelig forhold har en tendens til at gentage sig selv, fordi man er desperat over ikke at blive hørt. Derfor ender de med at tale til hinanden i stedet for med hinanden.

Læs: Forstå din partner og få bedre sex

Lad det ikke blive personligt
Når skænderiet kommer op i det røde felt, kan det skride ud og chrashe i perfiditeter. Man når først de lede, personlige anklager begynder at flyde, sårer man unødigt, og så vil intet blive løst

Derfor handler det om at minimere konsekvenserne af de negative ord. Husk at målet ikke er at gøre hinanden kede af det, men at løse et problem. Så i stedet for at råbe ’du er doven’, kan du fortælle, hvordan din partners handlinger får dig til at føle.

Læs: Drop dit brok og få mere sex

Det handler ikke om at vinde
Man har ikke vundet, når den anden bryder sammen og går i seng med et blødende hjerte.

Folk har en tendens til at fiksere på, hvem der har ret i stedet at finde en løsning på problemet. Konflikter løses hurtigere, når ingen har lyst til at hånligt udbryde: ’Der kan du bare se - jeg havde ret!

Fokuser på en gylden mellemvej. Find en løsning. som I begge kan leve med, også selv om I må gå på kompromis.

Læs: Tal sammen

Husk I er et par
Det kan være svært at være positiv under et skænderi, men prøv. Når man er i stand til at vise nærhed og kærlighed og endda humor under et skænderi, vil betydningen af de hårde ord blive mindre. Det positive viser, at I stadig elsker hinanden, selvom I er midt i en krise.

Og undgå at bruge negative kommentarer, der nedgør den andens ego, intelligens og seksuelle adfærd. For det handler om at vise, I stadig elsker hinanden, selv om I er ved at drive hinanden til vanvid under skænderiet

Og så ikke et ord om forsoningssex.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere