Annonce:
Annonce:

Uh - nu får jeg hjerneorgasme

Man siger, at sex foregår mellem ørerne. Nu er det videnskabeligt bevist, ifølge en amerikansk orgasmeforsker

Da forskerne sammenlignede hjernescannings-resultaterne (under orgasme) fra de kvinder, der havde svære skader på centralnervesystemet med raske kvinder og med kvinder, der er i stand til at få orgasme udelukkende ved tankens kraft, kunne man konstatere, at der var aktivitet i mange af de samme områder. (Foto: Trevor Watson)
Da forskerne sammenlignede hjernescannings-resultaterne (under orgasme) fra de kvinder, der havde svære skader på centralnervesystemet med raske kvinder og med kvinder, der er i stand til at få orgasme udelukkende ved tankens kraft, kunne man konstatere, at der var aktivitet i mange af de samme områder. (Foto: Trevor Watson)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Selv kvinder, der er lammet fra brystet og ned, kan få orgasme.

Det hævder den amerikanske orgasmeforsker, professor Beverly Whipple fra Rutgers University i New Jersey.

For 25 år siden var hun en af hovedkræfterne bag at gøre kvindens G-punkt kendt. Fokus er flyttet fra de nedre regioner op til hjernen, idet den berømte professor nu arbejder på at finde frem til de specifikke områder i hjernen, der påvirkes under orgasmen.

Onani i scanner
I forbindelse med Beverly Whipples seneste forskning af hjerneaktiviteten under orgasme har (blandt andre) kvinder med alvorlige skader på centralnervesystemet deltaget i undersøgelserne.

Også kvinder, der kan få orgasme udelukkende ved tankens kraft, deltog.

Kvinder fra grupper blev stillet overfor den specielle udfordring at skulle onanere, mens de lå i en hjernescanner.

Annonce:

- Det er helt utroligt, hvad disse kvinder er villige til at gøre i videnskabens navn, fortæller Beverly Whipple til New Zealandske ’Stuff’.

Orgasmen er kompleks
Orgasmen er en yderst kompleks, neurologisk tildragelse, hvor en lang række områder i hjernen aktiveres. Det er formentlig også en af de væsentligste årsager til, at de fleste former for stimulanser faktisk forringer frem for at styrke den seksuelle oplevelse, mener Beverly Whipple.

Stuart Meloy, en amerikansk læge, der har specialiseret sig i at behandle personer med kroniske rygsmerter, offentliggjorde sidste år, at han ved at bruge elektronisk stimulans ned gennem rygraden kunne få 10 ud af 11 kvinder til at få orgasme.

En del af Dr. Whipples tidligere undersøgelser viser desuden, at personer med rygmarvsskader under stimuleringen fik øget hjerterytme og forhøjet blodtryk, nøjagtig som under en almindelig orgasme.

Annonce:

Laboratorie-fremkaldte orgasmer
En kvindelig patient, der af sine læger havde fået den kedelige besked, at hun aldrig mere ville kunne opleve en orgasme, da hun ingen følelse havde i kroppen fra brystkassen og ned, opnåede at få intet mindre end seks orgasmer i løbet af 3 gange 12 minutters stimulation af hendes nervesystem og genitaler, da man havde hende 'under behandling' i laboratoriet.

- Hun var bare så lykkelig. Det var en meget emotionel oplevelsle, husker Whipple.

Under de seneste studier af hjerneaktiviteten i forbindelse med orgasmer har Dr. Whipples forskerhold udelukkende koncentreret sig om kvinder, der har pådraget sig omfattende rygmarvsskader i forbindelse med skudulykker.

Seksuel stimulans
Når disse kvinder benyttede laboratoriets forskellige udstyr til at stimulere sig selv seksuelt, opnåede de opsigtsvækkende nok alligevel en vis lystfølelse. Det har fået forskerne til at konkludere, at det under visse omstændigheder er muligt at omgå centralnervesystemet, så påvirkningerne alligevel når frem til de områder i hjernen, hvor der forekommer aktivitet under seksuel stimulans.

Annonce:

Da forskerne sammenlignede hjernescannings-resultaterne (under orgasme) fra de kvinder, der havde svære skader på centralnervesystemet med raske kvinder og kvinder, der er i stand til at få orgasme udelukkende ved tankens kraft, kunne man ligeledes konstatere, at der var aktivitet i mange af de samme områder over en bred kam.

Dette gjaldt ligeledes for specifikke områder i hjernen, der aktiveres i forbindelse med smerte og et lystproducerende stof, der kan sammenlignes med kokain.

Et tredje område, der har forbindelse til produktionen af hormonet oxytocin, der i store mængder udskilles i forbindelse med den kvindelige orgasme, var ligeledes aktiv hos alle tre grupper af kvinder.

- Vi er endnu ikke nået ret langt med at undersøge hjernen i forhold til den kvindelige orgasme - og endnu er det en gåde, præcis hvor i hjernen orgasmen har sit udspring. Men selv om vi fortsat er langt fra målet, håber vi på, at vi en skønne dag er i stand til at løse gåden, siger professor Beverly Whipple.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: