Tag ansvar for egen orgasme

Og så handler det om at nyde vejen og ikke målet

Det er din orgasme, så hvis du vil have den, må du selv tage ansvar. (Foto: All Over)
Det er din orgasme, så hvis du vil have den, må du selv tage ansvar. (Foto: All Over)

Det er noget underligt noget med de der orgasmer. De er så korte i forhold til resten af samlejet. Alligevel kan de betyde utroligt for vores oplevelse af sex - især hvis partneren ikke får en.

Mange føler mindreværd, hvis det ikke lykkes at give kæresten en rutschetur til nydelsens tinder. Vi tror, vi er dårlige elskere og elskerinder. Og det gælder tilsyneladende for begge køn, hvis afstemningen til højre for artiklen her står til troende.

Sådan kører kvinderne orgasmeræset

For målrettet
Ifølge sexolog og parterapeut Rikke Thuesen er det vanskeligt, hvis man har stor fokus på partneres orgasme.

- Den seksuelle akt kan ende med at blive et målfokuseret ræs - hvor man gør alle mulige finurlige krumspring og finder alskens tricks frem for at nå frem til udløsning og orgasme.

Man flytter fra det sanselige samvær, så man glemmer at nyde det, der sker undervejs:

- Man oplever ikke følelserne, fornemmelserne og nærværet på samme måde, hvis man har alt for meget fokus på, hvornår partneren kommer. Jeg tror, vi mister meget ’nu’ i jagten på egen og den andens orgasme. Vi er ikke nok til stede. Når man slipper kontrollen og jagten, kommer man også ofte meget dybere og længere.

Ansvar
Rikke Thuesen mener, at ansvar og variation kan hjælpe:

- Tag ansvaret for din egen orgasme, og lad partneren tage ansvaret for sin egen orgasme, og så kan i vejlede hinanden i, hvad der er brug for, og hvad der er bedst. Nogle gange kan det være fantastisk bare at sige: ’Nu går jeg efter min orgasme, så må du se, om du når med - og så bare give slip!

Andre gange er det skønt, at man helt forsøger at undgå orgasmen, fordi det så er en energi, som varer ved i kroppen. Så slap af - nyd turen derhen - der er som regel en del at opleve og se på, lyder det fra Rikke Thuesen.

Tantrasex er trendy

Sådan tackler fire mænd orgasmeræset:

Tom: Hellere hende end mig
Jeg har det lidt ambivalent. På den ene side synes jeg, at man må tage ansvar på egen orgasme: Du ved, enhver ordner vel sit, for så kan man i virkeligheden koncentrere sig om nydelsen på vej til orgasmen i stedet. På den anden side kan jeg virkelig ikke lide, når en kvinde ikke kommer. Det er både, som om jeg skylder, som om hun holder noget tilbage, og som om jeg er en dårlig elsker. Faktisk vil jeg hellere have, at kvinden kommer, end jeg selv gør det.

Rene: Gammeldags
Kald mig bare gammeldags, men jeg har det nu engang sådan, at jeg helst vil have, min kone får orgasme, når vi leger. Hvorfor skulle det kun være mig, der fik noget ud af det? Et eller andet sted ville jeg føle mig som en stor egoist, hvis jeg kun jagtede min egen udløsning og ikke gjorde noget for hende.

Sten: Partnerens kvitttering
Selvfølgelig er det dejligt, når man giver sin partner orgasme. Det er jo ligesom partnerens kvittering for, at man har gjort ’arbejdet’ godt nok.

Men når det er sagt, kan man jo godt synes, det hele er dejligt uden at få orgasme. Så hvis hun forklarer, at det er godt, selvom hun ikke kommer, så er det fint nok for mig. Nogle piger kommer jo meget let, mens andre har sværere ved det, og min nuværende partner har meget svært ved at komme, uden vi har problemer ved det, da vi begge ved, hvordan hun har det.

Nikolai: Vigtigt at tale om det
For mig er det utroligt vigtigt, at min partner får en orgasme. Jeg måler desværre af og til mig selv og min mandighed på dette. Det betyder også, at jeg godt kan lide lidt af lavt selvværd til tider, hvis ikke jeg føler, at jeg slår til på det seksuelle plan. Meget af det kommer fra tidligere forhold, men min nuværende kæreste er utrolig god til at snakke om det og få mig til at føle mig elsket og værdsat alligevel. Vi snakker meget om, hvordan vi kan tilfredsstille hinanden, så det bliver nemmere også i svære perioder.

Personligt behøver jeg ikke altid få orgasme, bare min partner er kommet. Men hvis hun gerne vil have, at jeg kommer, og jeg så bare ikke kan, så siger jeg gerne stop og snakker lidt om lysten, gejsten, stressniveauet, eller hvad der nu må være årsagen dertil. Det er vi rimelig gode til hos os.

Sex under to timer er sjusk