Annonce:
Annonce:

Her er de mest populære sexstillinger

Vi holder os til det velkendte, når vi har sex - sexolog opfordrer os til at være lidt mere kreative

Ken og Barbies venner viser, hvordan de fleste af os vælger at tilbringe hyrdestunden med vores elskede. (Foto: colourbox)
Ken og Barbies venner viser, hvordan de fleste af os vælger at tilbringe hyrdestunden med vores elskede. (Foto: colourbox)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Muligvis bliver vi stopfodret med artikler om avanceret sex og akrobatisk udfordrende pornofilm, men de fleste af os sværger stadig til missionærstillingen, når vi skal hygge os i sengen.

Ifølge en undersøgelse af analysebureauet onepoll.com blandt 3000 briter er der intet over, intet ved siden af den gode, gammeldags missionær:

6 ud af 10 par har altid sex i den stilling. De fleste par kommer igennem tre forskellige stillinger i et samleje, men ofte ender manden ovenpå. Nummer to er bagfra, på tredjepladsen rider hun en tur på ham. Nummer fire er, hvor parret ligger i ske.

I gennemsnit bruger de engelske par 24 minutter på et samleje inkl. forspil. Og halvdelen af de adspurgte mente, at deres forhold var mere passioneret og legesygt, da de mødte hinanden, hvor sex også varede længere.

4 ud af 10 ønsker, at partneren er mere eksperimenterende i sengen. Hver tiende har kun sex i en stilling - hver gang.

Annonce:

Og så viser det også, at 78 procent tager initiativ til sex meget sent om aftenen, hvilket kan forklare, hvorfor man holder sig til det vante og velkende, som man ved virker - man er simpelthen for træt til eksperimenter.

At vores læsere tilsyneladende bedre kan lide, når manden tager kvinden bagfra, kan forklares med, at de engelske tal handler om, hvilke stillinger de oftest anvender - ikke om hvilke de synes er de frækkeste.

Bagfra er bedst

Ud af the comfort zone
Det kommer absolut ikke bag på parterapeut og orgasmeekspert Katrine Berling, at missionæren er den hyppigst anvendte stilling:

- Det er letteste, den stilling alle kender, så føles det trygt. Det gør, at folk ikke skal ud af deres tryghedszone, når de kan gøre det, de er vant til. De behøver ikke at tænke kreativt, siger Berling, der tror, det blandt andet hænger lidt sammen med, at mange så også vælger at have sex så sent.

Annonce:

Men skal man have god sex, og har man børn og familie, bliver man nødt til at være kreativ. For desværre er alt for mange mennesker for trætte til at have sex - og slet ikke god sex - kl. 23. Så bliver det bare noget, der skal overstås. Og god sex er ikke 10 minutter i samme stilling, mener Berling.

Danmarks første sexkanon - 6 ting du skal prøve

Find tiden
- Så spørg dig selv, hvad tid på dagen er det bedst for dig at have sex - og få det så til at passe ind. Få en barnepige, kom tidligere hjem fra arbejde en dag, tag på weekend, eller hvad I nu kan finde på. Det behøver ikke at være hver dag, men et par gange om måneden, hvor I kommer lidt ud i hjørnerne af jeres seksualitet, vil være godt.

- Der er bestemt ikke noget i vejen med at have sex i missionærstillingen. Faktisk er det en af de stillinger, man kan have mest intimitet i, fordi man kan holde øjenkontakt hele tiden. Samtidig giver stillingen mulighed for at penetrere langsomt, blødt og dybt, mens man virkelig ser og mærker hinanden. Men man skal ikke begrænse sig kun til den, siger Katrine Berling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: