Sådan lærer du at flirte

Datingguide: I Århus har Michael Kjærsgaard en vision om få folk til at udnytte deres potentiale - blandt andet til brug i byen, når der skal scores

Hvis du giver god energi, får du god energi tilbage - det er hovedideen i datingkursus. (Colourbox.com)
Hvis du giver god energi, får du god energi tilbage - det er hovedideen i datingkursus. (Colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

Der er langt fra L.A. til Århus. Der er langt fra en badutspringende og topgejlet Tom Cruise på en stor scene foran et hujende publikum til en væsentligt mere afslappet Michael Kjærsgaard i et susende koldt kælderdiskotek foran syv jyske mænd og en enkelt fra Djævleøen, og der er langt fra ’Respect the Cock’ til ’vær udadvendt’. Der er langt fra Hollywoodfilmen 'Magnolia' til dansk virkelighed.

Alligevel er der visse ligheder - det drejer sig om tro på sig selv og gøre noget med sit liv.

Ekstrabladet.dk er taget på datingkursus i den jyske hovedstad. Otte fyre, de fleste omkring de 30 med en afstikker eller to i 50, sidder bænket på diskotek Dejavu i en sidegade til Strøget, downtown Århus. De er der for at lære at flirte med de der kvinder.

Vær åben
Michael Kjærsgaard, der til daglig er direktør i bilbranchen og har en HD i Ledelse med speciale i behovspsykologi, har besluttet sig for at lære danske mænd at udnytte deres potentiale.

Han mener, at man med lidt bevidst arbejde med sig selv, sin selvtillid og sin attitude og via analyser af kropsprog og kommunikation, verbal som nonverbal, kan ændre sig liv - også sit datingliv.

Først og fremmet handler det om, hvordan vi åbner os selv, hvordan lærer vi at slappe, og hvordan vi lærer at give. Jo mere positiv du er, jo mere succes får du - også i scorelivet, forklarer Michael.

Første trin
Denne aften er første trin ud af tre Fase2fase-dk's datingkoncept. Andet trin er telefoncoaching hver anden uge. 3. trin er et kursus, hvor vægten er mere på praksis og avancerede rollespil. Man kan tage alle tre eller nøjes med en enkelt. På denne aften har de første mange timer har været teori, der grundlæggende forklares således af vært, toastmaster og direktør og projektudvikler Michael:

- Vi skal se omverdenen som venlig i stedet for som fjendtlig, og her oplever deltagerne typisk senere, at selv de flotteste piger ikke er spor snobbede, men søde og rare at snakke med. Vi skal ikke se os selv som magtesløse ofre, der bliver kastet rundt, men som styrmænd, der selv kan bestemme, hvor vi vil hen hen. Yes, we can, som mit idol Obama siger, forklarer Michael. Ved give energi får vi energi tilbage. Hvis vi koncentrerer os om at give andre ’a good time’, vil den gode energi automatisk komme tilbage.

Fjerne blokeringer
Så det handler i høj grad om at lære at fjerne vores egne blokeringer. Og så selvfølgelig at læse kvinderne og turde gøre noget. Michael bruger diasshow og powerpoint om kropssprog, scorefaser, åbninger og afslutninger, hvornår er der kontakt, og hvornår er det ikke tiden værd, hvornår kan dealen lukkes, og hvornår er den hjemme.

I et konkret scoreforsøg med en fremmed kvinde på en bar drejer det sig blandt andet om følgende:

  • Forberedelse - planlæg er emne, du vil tale om, og inddrag hende idet, så hun kan føle sig kompetent. Fx kan du sige, du skal købe julegave til min søster, der er på kvindens alder. Spørg om hun har nogle gaveideer.
  • Det må ikke virke som et scoringsforsøg, for så går hun i forsvarsposition - hun skal lære dig lidt bedre at kende.
  • Tidsbegrænsning - du skal sige til hende, at det bare tager et øjeblik.
  • Ikke pille ved ølflasken og ansigtet, for så virker du usikker, men brug gerne bevægelser og fagter i stedet, for så fremstår du livlig og engageret.
  • Smil og vær åben - ved at give god energi får du god energi tilbage.
  • Kropskontakt - giv hende et klem på skulderen eller hold kort hendes hånd - det skaber et bånd.
  • Vær ligeglad - ikke med hende som sådan, men tag det ikke som et personligt nederleg, hvis hun er afvisende.

Praksis
Da kurset er slut, går hele holdet ud i Århus’ natteliv for under coachning af Michael at afprøve de nylærte teknikker i virkeligheden. En enkelt scorede, flere fik telefonnumre, og alle fik indledt samtaler med fremmede kvinder.

- Vi lærer deltagerne, at de grænser, de tror, er omkring dem, i virkeligheden er inde i dem selv. Mange deltagere har en sund skepsis, når vi rokker ved hele deres grundlæggende livsopfattelse. Det er derfor vigtigt, at de efter kurset sammen med os kommer ud og selv afprøver deres nye evner. Det er for mange deltagere en gevaldig øjenåbner. En deltager troede endda, at pigerne han stod og snakkede med, var betalt af os - så surrealistisk virkede det på ham, at to kønne piger pludselig var interesseret i ham, forklarer Michael dagen efter kurset.

Læs mere om datingkurset fase2fase her

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind