Romantiske film knuser kærligheden

Kan du lide at svømme hen til fx 'You’ve Got Mail’, stiller du måske for store krav til virkelighedens parforhold

Det er film som denne, der kan være skyld, at du er ulykkelig i dit forhold. (Foto: colourbox.com)
Det er film som denne, der kan være skyld, at du er ulykkelig i dit forhold. (Foto: colourbox.com)

En romantiske kærlighedsfilm kan være et lille afbræk fra hverdagens mere triste parforhold, men den kan også være med til at ødelægge samme parforhold, fordi filmen opstiller urealistiske, romantiske forestillinger, som virkeligheden ikke kan leve op til.

Det fremgår af en australsk undersøgelse, ifølge aftonbladet og dailymail.co.uk.

Næsten halvdelen af de 1000 adspurgte anførte, at romantiske komedier har ødelagt deres syn på det ideelle forhold, og terapeuten Gabrielle Morrissey, der stod bag undersøgelsen, mener, at de få timer i biografen kan ødelægger livet i uger, måneder og sågar år efter.

- Det ser ud til, at vores kærlighed til romantiske komedier har gjort os til en nation af ’lykkelige til deres dages ende’-narkomaner, men de varme og bløde følelser, filmene giver, kan påvirke vores billede af ægte forhold i negativ retning. Ægte forhold kræver arbejde, og ægte kærlighed kræver mere end fyrværkeri, udtaler Gabrielle Morrissey.

Mediernes skyld
Morrisseys undersøgelse bekræfter, hvad psykologen Bjarne Holmes fra skotske Heriot Watt University tidligere har kunnet konstatere.

Holmes og hans medforskere så nærmere på 40 filmhits mellem 1995 og 2005 som ’You've Got Mail’, ’Storbyens små mirakler’ og ’The Wedding Planner’.

Bjarne Holmes udtalte til bbc.co.uk i den anledning:

- Parterapeuter har ofte par, der tror, at sex altid skal være perfekt, og hvis en person er skabt til at være sammen med dig, vil den person altid vide, hvad du vil, uden du behøver at kommunikere det. Og vi mener, at vi kan se, at dette i nogen grad skyldes mediernes indflydelse.

Vi drømmer om den eneste ene