Annonce:
Annonce:

Komplekser ødelægger kvinders sexliv

’Ser han nu min delle her og hvad med appelsinhuden der?’ Mange kvinder nyder ikke sex på grund af problemer med deres kropslige selvværd

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Flere nye undersøgelser peger på, hvad sexologer og kvinder i mange år har talt om: Når hun er utilfreds med sin krop eller dele af dem, nyder hun ikke sex optimalt.

Den britiske udgave af Cosmopolitan - glittet dameblad med fokus på sex, shopping og stiletter - har lavet en undersøgelse blandt 2948 af deres læsere, som viser, at hele 73 procent af deres givetvis relativt sexglade købere har paranoia i sengen over strækmærker, mavedeler og blævrende kropsdele, ifølge yorkshireeveningpost.co.uk.

Selvværd vigtigt i sengen
En amerikansk psykolog har set nærmere på sammenhængen mellem kvindes body image, sexliv og ægteskabelig tilfredshed.

Annonce:

I undersøgelsen, der er offentliggjort i ’ Journal of Family Psychology’, blandt 53 nygifte par, fremgår det, at der er en meget tydelig forbindelse mellem kvindes opfattelse af sig selv som sexet og hyppigheden af sex samt både mandens og kvindens generelle tilfredshed med parforholdet - også selvom hun eventuelt ikke har den ideelle BMI.

Forskerne mener derfor, at meget parforholdsterapi kunne få gavn af at arbejde med kvindens kropslige selvværd.

Sund og sexet
Og så har en kommunikationsforsker, Jennifer Stevens Aubrey fra University of Missousi, i en artikel i ’Sex Roles’, set nærmere på sammenhængen mellem at se godt ud og at have det godt - set på baggrund af valg af dameblade om sundhed. Og konklusionen i den undersøgelse er, at kvinder, der holdt sig til blade, hvor fokus var på at leve sundt for at se bedre ud, havde lavere selvværd, end kvinder der var til blade, som fokuserede på at gøre noget sundt for at føle sig bedre tilpas.

Læs: Knald som en pornodronning

Hæmningerne blokerer
Hvilket alt sammen peger på, at kvinder skal arbejde lidt med det der selvværd. Vi spurgte sexolog og parterapeut Katrine Berling om nogle gode råd:

Annonce:

- Som undersøgelserne viser, har alt for mange kvinder komplekser over deres krop, hvilket kan være med til at hæmme dem seksuelt: Fordi de ligger og tænker, Åh nej bare han ikke ser mine streg mærker, min delle på maven - eller ikke vil være i forskellige stillinger, fordi de synes, det er en dårlig vinkel. Og alle blokeringer er med til at hæmme os både seksuelt som sådan og vejen til orgasmen mere specifikt.

Derfor er det også så vigtigt, at kvinden lærer at elske sin krop, som den er:
- Vi skal derfor stoppe alt vores selvkritik, se på os selv i spejlet, beundre os selv, se på os selv med kærlige øjne. En god ide er at lave en lille meditationsøvelse, hvor vi holder venstre hånd på vores hjerte og højre hånd på vores køn, trække vejret i lange, dybe vejr trækninger - og så sende kærlighed fra vores hjerte ud i vores krop og ned i vores køn. Gør sådan i 10 minutter et par gange om ugen.

Slap af
Når kvinden så har sex, og hun stadig har tankerne på, at hun ikke er lækker nok, skal hun prøve at slappe af:

Annonce:

- En god måde at øve det på er ved at fokusere på sin vejrtrækning, mandens berøringer, tænke på, hvor dejligt det føles at blive rørt og mærke alt det skønne der sker i ens krop. Og det sjove er jo, at det ofte er i vores hovedet, det hele forgår, for det er faktisk de færreste mænd, der ser vores strækmærker, siger Katrine Berling.

Mænds største turn-offs

Manden skal hjælpe
Mændene kan gøre meget for at hjælpe kvinderne på vej, mener Berling:

- Når de er sammen med en kvinde, skal de beundre hende, vise hende, hvor guddommelige hun er, fortælle hende, hvor lækker hun er, sige hun har nogle smukke bryster, en fantastisk dejlig fisse, eller hvad han nu har lyst til. Det er helt klart noget, der får en kvinde til at slappe mere af. Det kan være næsten ubehageligt at være sammen med en tavs mand, fordi man ligger og tænker, hvad han mon tænker på.

Pop en pille og smid dine hæmninger

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: