Smukke kvinder gør mænd bedre

Blærerøv: Mænd kan ikke lade være med at føre sig frem, når der er en attraktiv kvinde tilstede, viser undersøgelse

Mænd kan ikke lade være med at blære sig, når de er flotte kvinder i lokaltet. (Foto: Colourbox.com)
Mænd kan ikke lade være med at blære sig, når de er flotte kvinder i lokaltet. (Foto: Colourbox.com)

Du kender situationen: Drengene er samlet, og selvom løgnehistorierne nok flyder, er det på et rimeligt niveau.

Så træder en pige ind. Endda en lækker en af slagsen, og pludselig bliver stemningen anderledes. Alle spiller op, forsøger at overgå hinanden anden med sjove historier og vilde øltricks og store muskler.

De kan simpelthen ikke lade være - og det er deres hormoners skyld. Det skriver psychologytoday.com.

To grupper skatere
Det fremgår af en undersøgelse i tidsskriftet 'Social Psychological and Personality Science', hvor forskeren Ronay and von Hippel beskriver, hvordan han fik unge skatere mellem 18 og 35 år gamle til at udføre ti lette og ti svære tricks af to omgange.

Gruppe 1 skulle efter en pause gentage sine tricks, mens en mandlig observatør overvågede dem. Den anden gruppe blev efter pausen observeret af en meget attraktiv kvinde i stedet.

Begge grupper gav derpå spytprøver til forskerne, så deres testosteronniveau kunne måles.

Læs: alt hvad mænd gør, gør de for at få sex

Stor forskel
Gruppe et, som altså ikke spilede op til en kvindelig observatør, havde en tilgengæld er væsentligt lavere testosteronniveau end gruppe to. Forskere kunne med andre ord sagtens afgøre, hvem der havde en smuk, kvindelig observatør.

Ydermere optog forskerne skaternes tricks på video, og det viste sig her, at gruppe to havde større succes med at udføre de tricks og færre gav op, mens de lavede også flere fejl.

Forskerne konkluderer, at skønhed er en væsentlig magtfaktor i alt fra motivation til argumentation. Smukke mennesker påvirker simpelthen deres omgivelser så meget, at de får mere succes.