Annonce:
Annonce:

Sær sex: Gift med Berlinmuren

Gift med Berlinmuren. Forlovet med Eiffeltårnet. En hed affære med en Austin Metro. Kærlighed for de objectofile er lidt anderledes

Amerikaneren Erika Eiffel har også et varmt forhold til resterne af Berlinmuren. (Screenshot fra dokumentarfilmen 'Married to the Eiffel Tower')
Amerikaneren Erika Eiffel har også et varmt forhold til resterne af Berlinmuren. (Screenshot fra dokumentarfilmen 'Married to the Eiffel Tower')
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Vi har alle vores små særheder i og uden for sengen. Nogle kan kun elske med storbarmede kvinder, andre vil helst strafpules af en politimand.

Så er der en lille - meget lille - udvalgt skare af folk, som kalder sig objektofile eller Objectum-sexuals. De objektofile ikke bare tænder på specifikke objekter - nej, de har et meningsfyldt kærlighedsforhold med dem.

Vi taler altså ikke om almindelige, gadgetliderlige mænd, hvis interesse for dimser og dingenoter nok kan forekomme udenforstående en anelse fetichistisk, men som dog ikke kan betegnes som kærlighedsforhold.

Gift med Berlinmuren
En amerikansk sexolog, Amy Marsh, har interviewet 21 objektofile, hvoraf de fleste er kvinder, om deres baggrund og erfaringer. Det har mundet ud i en længere artikel, der også fortæller lidt om historien bag.

Annonce:

Den svenske kvinde Eija-Ritta Eklöf tog efternavnet 1979 Berliner-Mauer, efter hun havde giftet sig med den, hvilket skabte en del medieomtale af hendes kærlighedsforhold og selve konceptet Objectum-sexuals.

Fænomenet fik også verdens bevågenhed, da amerikaneren Erika i 2007 giftede sig Eiffeltårnet i Paris og blev til Erika Eiffel. Men også psykiatrien har beskæftigett sig med disse mennesker - fx en artikel i 'Sexual and Marital Therapy' om den generte unge mand, George, der har en hed affære med en Austin Metro bil.

Efterhånden er der dukket flere websites og fora op på nettet. Det er ikke ofte, man falder over et site af erotisk-oplysende karakter, hvor fokus er på lækre billeder af et tog, en mur og Muren, Twin Towers, Eiffeltårnet og Golden Gate etc.

Nogetr er galt
Men der er da noget galt - eller hvad?

Det fremgår af den omfattende undersøgelse, at mange af de deltagende objectofile lider af Aspergers Syndrom eller autisme.

Annonce:

Men alligevel kvæger Amy Marsh sig ved at sætte lighedstegn mellem de to. Ligesom hun også kalder det en sjælden, men ægte seksuel orientering, som adskiller sig fra en almindelig parafili ved, at der er komplekse følelsemæssige og kærlighedsmæssige kvaliteter udover de seksuelle kendetegn i de objektofiles forhold.

Hun graduerer disse lyster på en linie, der går fra simple lege med sexlegetøj til et fuldt udviklet sex- og kærlighedsforhold til en eller flere objekter, hvor der ingen trang til et andet menneske er involveret.

Det fremgår ikke af Amy Marshs artikel, hvad Eija-Ritta Eklöf Berliner-Mauers reaktion på Murens fald var. Vi formoder, hun stadig er i sort...

Ikke så sært endda
Også for den danske sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen kan de objektofile virke lidt sære:

Annonce:

- Men det er for let at pege fingre af dem. Men helt ærligt, så har jeg mødt mange, helt almindelige mennesker, som har kastet deres kærlighed på de underligste ting. Dybest set så handler det om at finde noget, der gør en glad. Hvor mange kvinder har ikke kigget med vantro på deres mænd, når de er gået i vild ekstase over, at den foretrukne fodboldklub har scoret? Hvor mange følelser kommer lige i spil der?

- Eller kvinder som har et varmere og tættere forhold til karaktererne i 'Sex and the City' end til deres søskende - og som brød hulkende sammen, da sidste afsnit rullede hen over skærmen.

- Dog skal det siges, at de fleste af os, på trods af vores irrationelle kærlighed til skøre ting, er i stand til at have 'normale' forhold til andre mennesker. Det er klart, at hvis du foretrækker at gifte dig med Eiffeltårnet, så har du problemer med at relatere til andre mennesker. Eiffeltårnet kan trods alt ikke kysse dig tilbage eller tage en god snak, når du har brug for det, siger Bentzen.

Se engelske dokumantarfilm om blandt andre Erika Eiffel

Læs mere om objectum sexuality

Læs Amy Marshs rapport

Læs om de objectofile på Wikipedia

Se video om blandt andre Erika Eiffel

Se Erika Eiffel hos Tyra Banks

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: