Sex på skemaet

Sæt kryds i kalenderen og giv sexlivet et comeback i parforholdet

Sæt tid af til sex - quickies er meget godt, men en gang i mellem er en lang aften med 'festlige' indslag det bedste lim  til at binde parforholdet  sammen. (Foto: All Over)
Sæt tid af til sex - quickies er meget godt, men en gang i mellem er en lang aften med 'festlige' indslag det bedste lim til at binde parforholdet sammen. (Foto: All Over)

Husk forældremødet i aften.

Køber du mælk?

Vi skal have afleveret bøger på biblioteket.

Der er ikke meget passion i de sætninger, men alligevel er der rigtig mange af dem til hverdag. Vi glemmer nogle gange at spørge om det vigtigste: Skal vi have sex i aften?

Sex kommer sjældent af sig selv efter en hel dag med arbejde, børn og pligter. Og hvis vi ikke er gode til at huske på den, glider sexlivet ud og bliver en sjælden gæst, der af og til kommer på besøg, hvis vi er heldige.

For at komme ud af den uerotiske vane, bliver man nødt til at gøre noget, der lyder omtrent lige så sexet som at gå på arbejde kl. otte hver morgen: Planlægge og skemasætte.

– Der er brug for, at man sætter struktur på, hvis der skal ske noget, så det hele ikke går op i snotnæser og sure sokker, siger Joan Ørting.

– Jeg ved godt, at mange mænd er imod, at man skemasætter sex, men det er da bedre, end hvis der slet ikke sker noget.

Lav mad og bol
I stedet for at opponere mod ’sex på skemaet’ skal I se det som en mulighed, hvor der bliver skabt plads til det i en hverdag, hvor erotikken har trange kår. Hvis I af og til sætter jer med kalenderen og clearer hos hinanden: Hvornår er vi begge to hjemme?, kan I sætte tid af til virkelig at være sammen.

– Find en aften, hvor I kan starte med at få talt sammen. Hvad mangler I hver for sig? Mere fysisk nærkontakt? Mere ros og flere komplimenter? Mere sjov og leg? Find ud af, hvordan I kan ændre på det. Måske skulle I lave et rigtig lækkert måltid sammen en aften? Ikke bare, hvor I er to om at skrælle gulerødder, men hvor I virkelig kræser om maden og deler en flaske vin, mens I laver den, foreslår Joan Ørting.

Læs: Knald dig ud af krisen

Sex flere gange
Hvis man er hardcore, kan I sætte tre krydser på en uge. Bare for at få vendt rutinerne godt og grundigt. En aften kan være til god mad og masser af sex, en anden til sensualitetstræning og en tredje til at lege. Det kan være en skovtur med indbygget overraskelse, en omgang erotisk massage eller en udforskning i partnerens hemmelige fantasier.

– Vi vil så gerne have mere sex og nærvær med vores partner, men vi får det ikke altid gjort. Når der er sat kryds af i kalenderen, er det lettere at sige: O.k., nu er det os to sammen. Nu handler det om nærvær og at være tæt på hinanden på den ene eller anden måde, siger Joan Ørting.

Læs: Sådan giver du erotisk massage

0 kommentarer
Vis kommentarer