Annonce:
Annonce:

Københavnere til hård swingersex

Sexklubber i hovedstaden satser på det hårde - sexolog advarer mod afhængighed

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Bukkake og gangbang. Kinky nights og s/m-fester. Det kan se ud, som om københavnske swingere er til ekstreme sexlege, mens provinsen mere satser på kaffe og kage og lidt frem og tilbage. Sexolog mener, at klubsex som sådan og ekstremsex mere specifikt kan være afhængighedsskabende.

- Vi har problemer med at lave arrangementerne hardcore nok, forklarer Morten Fabricius, indehaver af de københavnske sexklubber Adam og Eva og Swingers No.1 i København. Tager man med, at vore to klubber er såkaldt almindelige sexklubber, hvor s/m-faciliteterne er en mindre del af den samlede pakke, så er det meget svært at finde lignede steder rundt om i Europa, hvor medlemmerne i lige så høj grad fokuserer på de mere ekstreme sexformer.

Annonce:

- Medlemmerne vil jo hele tiden opleve nyt - rykke nye grænser. Give den en ekstra tand. Maratonsseancer med gangbang, bukkake (hård oralsex med flere mænd), kinky Corner, bisesx etc.

Læs: Derfor bruger vi de frække huller

Cougar-sexfest
Ikke to sexklubber er konceptmæssigt helt ens, og der er ligeledes stor forskel på, om brugerne ønsker forspil på drengen eller ej.

- Hvis vi begyndte at diske op med arrangementer, hvor vi lagde op til at spise og danse, inden man for alvor gik i krig med det seksuelle, så ville folk bare holde sig væk. Langt størsteparten af de gæster, der jævnligt besøger os, kommer udelukkende for at dyrke sex - lige nu og her, siger sexklubindehaver Morten Fabricius, der 28. maj forsøger sig med et cougar-arrangement (modne kvinder, der er til noget yngre mænd).

Annonce:

Nysgerrighed driver gæsterne
- Vore gæster er generelt nysgerrige af natur, vil gerne opleve noget nyt. Så vi forsøger da med jævne mellemrum at komme op med klub-arrangementer, fester og temaer, man ikke tidligere har oplevet her i Swingland. Vores generelle opfattelse er dog, at man besøger Swingland, fordi man simpelthen kan lide stemningen og atmosfæren i klubben. Desuden laver en del på forhånd aftaler med andre om at mødes, hvorpå man jo alligevel helt selv styrer, om oplevelserne skal være mere eller mindre hardcore, siger Janne fra Swingland.dk, der 29. maj for tredje år i træk lægger rammer til Orgasme Maraton.

Provinsen
Tucan Club i Trekantområdet i Jylland, en af landets største og mest luksuriøse swingerklubber, kan umiddelbart heller ikke genkende 'københavner-tendensen.'

- Rigtig mange besøger Tucan, fordi vi hygger lige så meget i som udenfor sengen. Gæsterne kan godt lide at mødes i cafeen - med tøj på - hvorpå snakken går, man drikker en øl eller en sodavand. Det giver folk mulighed for at lære hinanden at kende og løsne lidt op, inden man bevæger sig ud i klubben og dyrker sex.

- Vi har da talt om at afholde lidt mere hardcore arrangementer, men vil i så fald nok vælge at gøre det på dage og tidspunkter, hvor vi ikke har fuldt hus i forvejen, fortæller Mie, der driver klubben sammen med ægtefællen Torben.

Annonce:

Samtidig kan Mie løfte sløret for, at Tucan i løbet af sommeren vil fyre op under 'Funky Swingers Night', hvor der vil være høj lounge-musik i hele klubben, krydret med natklubagtig stemning.

Afhængig af ekstremsex
Sexolog og psykoterapeut Flemming Bogø mener, at flere og flere danskere prøver landets udbud af sex- og swingerklubber, når sexgrænser skal testes og overskrides - igen og igen..

- At sex for nogle hele tiden skal være mere og mere ekstremt, handler om afhængighed af dopamin og adrenalin. Afhængigheden dækker for det meste dog over helt andre problemer af psykologisk karakter.

Man går mere målrettet, men ubevidst efter den kemiske effekt, der sker i hjernen, end det at opleve nærvær, intimitet, kærlighed, hengivelse, formering og samhørighed. Ofte har personer, der er afhængige af ekstremsex, desuden svært ved sund intimitet og adskillelse, forklarer Flemming Bogø, der dog understreger, at man ikke nødvendigvis bliver sexmisbruger af at gå på sexklub.

Læs: Prøv dine sexgrænser af

Annonce:

Ekstrem-handlinger kan medføre døden
- Ekstremsport og ekstremsex har det til fælles, at begge betegnes (og ER) ekstreme og grænseoverskridende. For at en sport kan klassificeres som ekstremsport, skal der indgå et eller flere elementer, som kan medføre døden for udøveren - i tilfælde af forkerte handlinger eller valg.

Det samme kendetegner ekstremsex. For nogen er det kvælning, på den ene eller anden måde at lukke af for ilttilførslen i forbindelse med sexleg. Andre eksempler på ekstremsex, der kan være en trussel for helbredet, kan være at dyrke gruppesex uden kondom, at sluge sæd (bukkake) fra 10 mænd, efter at være blevet kneppet hårdt i munden (HIV-risiko), forklarer Bogø.

Ekstremsex kan også være såkaldt meget hård sex, der er forbundet med stor smerte. En smerte, der overgår og overdøver den indre smerte.

Læs: Har sex med 30 mænd af gangen

Dopamin-junkies
- Man kan sammenligne ekstremsex med at tage stoffer. Man skal hele tiden have mere for at opnå samme virkning som den første gang. Derfor skal den sex, man dyrker, også være mere og mere ekstrem, hvis samme kick skal opnås.

Annonce:

- Hjernen skal hele tiden have mere af det, som den ekstreme og grænseoverskridende sex udløser - hvorpå man kan risikere at ende op som dopamin- og adrenalin-junkie, siger Flemming Bogø, der påpeger, at det ofte er personer med lavt selvværd, der ender med denne form for afhængighed. Simpelthen fordi det kræver højt selvværd at sætte grænser, udtrykke behov og fastholde behov.

- Tankegangen er: Når mange vil mig seksuelt, må jeg være værd at elske. Disse mennesker længes efter at blive elsket, som de nu engang er. De har simpelthen ikke lært, hvad kærlighed er.

Læs: Når sex er en sygdom

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: