Annonce:
Annonce:

Vi er nordiske mestre i sex

Ifølge undersøgelse er danskerne det mest liderlige folk i Norden

Op på fars hat: Der er grund til at juble, for vi er nordiske mestre i sex. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Op på fars hat: Der er grund til at juble, for vi er nordiske mestre i sex. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Et eller andet sted vidste vi det godt. Vi er lidt frækkere end vores nordiske naboer. Og nu er det bevist.

Og det bedste er jo næsten, at vi slår arvefjenden Sverige, som engang kunne prale af Björn Borg, Oluf Palme, frisind og skärdgårdserotik, Volvo og Saab, Kalles Kaviar, Abba og Roxette. Kun den røgede rogn på tube, Kalles Kaviar, står tilbage, lyserød og blød. Svenskerne har langt til fordoms storhed, også i sengen.

Den uafhængige svenske organisatioen for seksualoplysning og seksualpolitik, 'Riksförbundet för sexuell upplysning', RFSU (som også producerer kondomer), har lavet deres årlige undersøgelse af befolkningens sexvaner.

5497 repræsentativt udvalgte mænd og kvinder i alderen 15 til 65 fra Sverige, Danmark, Finland og Norge blev online-interviewet af det globale opinionsfirma YouGov for at belyse vores sexvaner og holdninger.

Annonce:

Vi er frækkest
Og det viser sig, at vi er Nordens mest liderlige folk. 27 procent af danskerne svarer, at de har sex flere gange om ugen. Norge følger skarpt efter med 23 procent, Sverige med 18 procent - og Finland er helt nede år sørgelige otte procent.

Blandt de unge 15 til 20-årige står vi endnu stærkere. 29 procent har penetrerende kønslig omgang flere gange om ugen overfor svenskernes 21 procent og Norges 20. De unge finner er lidt bedre end deres ældre medborgere, idet 13 procent dyrker sex flere gange ugentligt.

Vi er således også blandt de mest seksuelt tilfredse folk i forhold til de andre nordiske lande. Kun 26 procent finder det utilfredsstillende, mod 28 procent i Sverige, 25 procent i Norge og 28 procent i Finland

Desværre topper danskerne så også den lidt mere negative statistik. 31 procent af os har ofte dyrket ubeskyttet sex, mens 34 har glemt kondomet et par gange. I denne kategori klarer svenskerne sig marginalt bedre: 26 procent ofte og 36 procent et par gange.

Se hele undersøgelsen her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: