Også blinde mænd tænder på en god røv

Begærets anatomi: Undersøgelse peger på, at mandens lyst til kvinder med kurver ikke er visuelt betinget

Selv en blind mand ved, hvornår en kvinde har de optimale mål. (Foto: All Over)
Selv en blind mand ved, hvornår en kvinde har de optimale mål. (Foto: All Over)

En smal talje, der fremhæver en lækker, fyldig bagdel. Det kan du da ikke sige nej til - heller ikke hvis du ikke kan se den.

Forskning - og endnu flere mandeblade - peger igen og igen på, at mænd foretrækker en kvinde med talje-hofte-ratio på cirka 0,7. Det vil sige, at taljen har en omkreds på cirka 70 procent af hofternes.

Men er de idealer blot skabt af mode-, sex- og skønhedsindustrien, eller ligger der et dybere begær bag? Hvad er tillært, og hvad er instinkt i forhold seksuel tiltrækning?

Det satte den hollandske psykolog John Karremans fra Radboud University sig for at undersøge nærmere. Hvilket er resulteret i en artikel i fagtidsskriftet ’ Evolution and Human Behavior’, ifølge 'New York Times'.

Med og uden bind
Han og hans medforskere fik fat i to mannequindukker med to forskellige taljemål - en slank, men med kurver - talje-hofte-ratio: 0,7 - og en lidt mere drenget dukke med talje-hofte-ratio på 0,84. Forskerne tog dem med til forskellige hollandske institutioner for blinde mænd, som så skulle befamle dukkerne og vælge den, de bedst kunne lide.

De blinde skulle være blinde fra fødslen, så mediernes billedbombardement af idealer om skønhed kunne ’filtreres’ fra.

Samtidig skulle en kontrolgruppe af seende mænd, der fik bind for øjnene, befamle dukkerne.

Læs: Smukke kvinder gør mænd bedre

Dybt i generne
Og de viste sig så, at begge grupper mænd valgte det relativt lave talje-hofte-ratio, 0,7, hvilket så, ifølge forskerne, i første omgang betyder, at den præference må ligge dybt i vores gener.

Dog, påpeger de hollandske forskere, de seende mænd var endnu mere vilde dette taljemål end de blinde, hvilket så tilskrives, at visuelle input (fra fx medier) forstærker denne lyst.

Ifølge New York Times har mange tidligere undersøgelser - blandt andet analyser af Playboy-modellers mål fra 50’erne og frem - har peget på, at nok er 'idealkvinden' blevet tyndere (især i Vesten), men forholdet mellem hofte og talje har været det samme: omkring 0,7.

Det har mange forskere ment er evolutionsbetinget, fordi denne ratio signalerer til mænd, at kvinden er sund og fødedygtig.

Læs: Formlen på den perfekte kvinde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?