Annonce:
Annonce:

Unge knalder mere end de dater

Selv om unge hellere vil på en rigtig date, har de oftere dyrket one night stands, fremgår det af amerikansk undersøgelse

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Drømmen om at tage på en ægte første date, hvor manden inviterer pigen ud, så de kan lære hinanden at kende, før de eventuelt tager forholdet videre, er udbredt blandt unge (amerikanske) mænd og kvinder. Alligevel har de haft flere engangsknald end dates, ifølge sciencedaily.com. Det fremgår af en undersøgelse offentliggjort i fagtidsskriftet ’ Sex Roles.

Tre psykologer fra James Madison University, USA, undersøgte dating- og sexvanerne blandt 150 kvindelig og 71 mandlige collegestuderende.

Læs: Tilfældig sex ikke skadelig

Definitioner
En første date blev her defineret som et møde, der følger et relativt fast mønster: Manden inviterer kvinden ud på en formel date, hvor de tjekker hinanden ud - og finder ud af, om de vil gå videre derfra, seksuelt og/eller partnermæssigt.

Annonce:

Et 'hook up' (eller engangsknald) forekommer mellem to personer, som vanligvis ikke kender hinanden inden. De møder tilfældigvis hinanden fx i byen, hvor de flirter, drikker kysser og så efterfølgende sex, uden nogen forpligtelser for fremtiden.

Læs: Kvindernes frækkeste engangsknald

Konklusioner
Det viste sig, at både mænd og kvinder havde haft dobbelt så mange engangsknald som første dates. Ikke desto mindre foretrak begge køn den traditionelle date. Dog var der flere kvinder end mænd, der bedst kunne lide en date, ligesom der var flere mænd end kvinder, som helst ville have et engangsknald.

Hvis det handler om at finde en kæreste, foretrak begge køn en date. Desuden fremgik det af undersøgelsen, at kvinder i højere grad end mænd søgte et forhold.

Læs: Derfor dyrker vi engangsknald

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: