Annonce:
Annonce:

Drømmesex på Facebook

Vi flirter løs på det populære netværkssite - men pas på med de gamle flammer

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Facebook er ikke blot at hyggeligt værktøj til at holde sig orienteret om venner og families gøren og laden.

Det er også et kødmarked og forum for frække fantasier: For mange vil gerne i seng med deres facebookvenner. Og så giver Facebook brugerne en fantastisk mulighed for at finde gamle flammer.

Læs: Jaloux på kærestens eks

Pas på med gamle kærester
Det kan være en leg med ilden at søge efter gamle flammer på Facebook.

Det virker let og uproblematisk, denne ganske uskyldige søgen efter venner og bekendte fra fortiden. Men der lurer store farer, som kan smadre dit nuværende parforhold.

Det mener psykologen Nancy Kalish fra California State University, USA, der gennem en årrække har undersøgt fænomenet ’tabt og genfundet kærlighed’, ifølge psychologytoday.com.

Annonce:

Selvom det af hendes undersøgelse fremgår, at de, der rent faktisk genfinder deres ungdomskærlighed, har langt lavere skilsmisserater end andre, hvilket tilskrives, at man har en masse fælles værdier og oplevelser fra sine formative år som teenager og i 20’erne, er der dog farer ved at søge efter sine ekser.

Læs: Så mange er utro

Katastrofale konsekvenser
Mange er slet ikke bevidste om de følelser, der bliver vækket til live ved kontakten til den tabte kærlighed. Og det kan få katastrofale konsekvenser for ellers gode parforhold, forklarer Kalish:

- Disse kærlighedsaffærer er ikke fantasier, men kærlighedsforhold, der aldrig sluttede, siger Kalish, der oplyser, at det resulterede i utroskab i 60 procent af tilfældene af hendes cases med genfunden kærlighed.

En af grundene til, at disse forhold har så stor kraft er, at de blev dannet i lyset af teenagehormonernes brændende skær.

Annonce:

- Teenromancer dør ofte, men modne elskere kan bore sig ned til de dybe bånd, der blev skabt i fortiden, siger Kalish og henviser til diverse undersøgelser, der forklarer, hvordan teenagehjernen syder og bobler af hormoner, der giver alle muligheder for at opleve en intens kærlighedsaffære, der sætter mærker for livet.

Læs: Spring den første kærlighed over

Tænk grundigt
- De fleste er ikke bevidste om risikoen, når deres partner fortæller, at han/hun har fået kontakt til en af sine gamle venner fra ungdommen, forklarer Kalish. Men hvis denne ven er af det modsatte køn, burde alarmklokkerne ringe.

- Hvis du er i et forhold, så tænk længe og grundigt over det, før du kontakter din første kærlighed. Dit liv kan blive ændret for evigt.

Mange tænker, at du vil have en form for afslutning, men det er en myte, mener Kalish.

Annonce:

- De gamle følelser vil vælde frem. Det er vigtigt, at folk i seriøse forhold tænker over det, før de søger og finder deres gamle flamme, for de hurtigt kan komme ud, hvor de ikke kan bunde. Når disse forhold først tager fart, er det ikke fantasier, nostalgi eller midtvejskriser. Det er forhold, der blev afbrudt, og trangen til at give dem en chance til er stor.

Mænd er svin
En ting er gammel kærlighed, en anden er frække flirts på Facebook. Måske er det blot udtryk for, at mænd bare er nogle svin, men ifølge afstemningerne her på siden, hvor over 8000 af vores mandlige læsere har deltaget, vil 16 procent af dem faktisk gerne i seng med alle deres Facebookveninder, mens næsten hver femte gerne hopper i kanen med halvdelen dem.

Blot 42 procent vil dyrke sex med få eller ingen af veninderne.

Kvinderne er ikke overraskende lidt mere nærige. Ud af de over 5000 kvindelige deltagere er der til gengæld 65 procent, der kun vil i seng med få eller ingen. Meget færre vil i seng med alle (17 procent) eller halvdelen (otte procent).

Læs: eks-kærester på Facebook

Annonce:

Skjult dating
Vi spurgte sexolog og parterapeut Katrine Berling, om det er udtryk for, at mænd som udgangspunkt altid vil hoppe på alt med en puls, og om hvorvidt vi bruger Facebook til at flirte med de frække fantasier.

Man kan godt kalde Facebook en skjult datingside, for rigtig mange både mænd og kvinder bruger Facebook til at søge bekræftelse og opmærksomhed på, mener Katrine Berling.

- Det er en supersmart måde at date på. Lynhurtigt kan du skabe dig et overblik over personen, alder, civilstatus, arbejde, type, venner, mm. Meget få mennesker lyver på Facebook, så på den måde er det ofte et bedre redskab end regulære datingsider.

- Og hvorfor mænd vil i seng med flere af deres facebookvenner end kvinderne, hænger nok lidt sammen med, at mænd nok tilføjer venner mere aktivt. De ’adder’ ofte de kvinder, de synes er lækre, hvor kvinder mere adder de personer, de synes er interessante, mener Berling.

Annonce:

- Andre dater, finder kærester eller er utro på Facebook. Og der er en stigende tendens, tror jeg, for jeg får flere og flere par, der kommer med facebookproblemer, hvilket også ser ud til at være tilfældet i fx England, hvor en skilmisseadvokat melder om, at Facebook bliver nævnt som et problem i hver femte skilsmisse.

Læs: Utro på Facebook

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: