Netdating: Drop dine store krav

Store forventninger og urimelige krav kan betyde, at man som dater misser den store kærlighed

Det kan lade sig gøre at finde kærligheden på nettet, især hvis man tør lade sig overraske. (Foto. colourbox.com)
Det kan lade sig gøre at finde kærligheden på nettet, især hvis man tør lade sig overraske. (Foto. colourbox.com)

Du har måske et klart billede af din kommende partner: Samme sociale lag og by - tjeck. Så og så meget højere eller lavere end dig (alt efter køn) - tjeck. Hårlængde og -farve - tjeck. Et par år yngre eller ældre - tjeck. Særlige seksuelle præferencer - tjeck. Og så videre. Og så videre.

Netdating giver illusionen af, at man kan designe sin kommende partner og bestille ham/hende med et par klik. Men det er netop en illusion, som kan være med til at forhindre, man rent faktisk møder sit livs kærlighed.

Samme typer
Den danske sexolog og parterapeut Rikke Thuesen ser en tendens, hvor mange går efter de samme typer:

- Man er overbevist om, at den eneste ene skal være i besiddelse af en række bestemte egenskaber, og se ud på en bestemt måde, og det er altså begrænsende.

Når man koder sig selv, at der er bestemte kravspecifikationer til den eneste ene, så søger man ubevidst efter disse specifikationer, og dermed sorterer man konsekvent og automatisk fra, når man møder en, der falder udenfor, anfører Thuesen.

- Man kan sammenligne det lidt med prinsessen fra eventyret Klodshans, der blev præsenteret for et hav af bejlere, og hver gang var svaret: ’Dur ikke, Væk!’ Til sidst er man så lukket og trist, at man slet ikke ser de fantastiske muligheder, der er i de personer, der ikke passer på smørrebrødslisten.

Læs: Drop jagten på den perfekte kæreste!

Forventninger
Nogle mener, at vi er kodet (genetisk og via baggrund og erfaringer) til at være tiltrukket af bestemte typer, og det kan være svært at ændre på, forklarer Thuesen:

- Men der er også en masse forventninger, der kommer af, at man synes, den anden skal være perfekt og passe ind i det liv, jeg gerne vil leve.

Hvis man spørger sig selv: ’Hvad er det for glæder, jeg gerne vil have sammen med en kæreste, og hvad er det for en følelse, jeg gerne vil have, når jeg er sammen med vedkommende, så kan det godt være, at man finder ud af smørrebrødslisten ikke passer til det, der i virkeligheden burde være ens livret:

- Så kan man øve sig i, at bevidst date typer, der normalt overhovedet ikke tiltrækker en. Måske lærer man noget nyt - både om sig selv og om den helt rigtige eneste ene.

Kom til foredrag med Rikke Thuesen om kærlighed, sex, dating og parforhold den 17. marts kl 19 Politikens Hus på RÅdhuspladen i København.å

0 kommentarer
Vis kommentarer