'Jeg er en bøsse med kusse'

Derfor bytter vi tøj på tværs af køn

Når jeg er klædt på som i aften. er jeg hundrede procent trans. Føler mig som mand og tænder på mænd. Især mænd i trans eller mænd, der kan fetere mig, som jeg er, siger Jeanelle. (Foto: Lina G)
Når jeg er klædt på som i aften. er jeg hundrede procent trans. Føler mig som mand og tænder på mænd. Især mænd i trans eller mænd, der kan fetere mig, som jeg er, siger Jeanelle. (Foto: Lina G)

'What ever makes you tick.'

Seksualiteten er en voldsom kraft, som kan udtrykke sig på mange måder. Nogle går i swingerklub, andre skal have smæk. Og så er der dem, der føler sig mest hjemme i drag.

Vi har talt med to transer, der på hver sin måde viser har deres seksualitet siddende uden på tøjet, ligesom en sexolog forklarer menkanismerne bag.

En gang om måneden løber eventen T-Lounge Society af stablen. På Halmtorvet ved Kødbyen mødes Københavns dragkings og -queens, transseksuelle, transvestitter, cross dressers, shemales og queers i alle aldre og størrelser for at fejre hinanden, udforske, manifestere sig, feste, glo på, blive beundret og se shows, hvor eet tema altid går igen: Transformation af kønnet fra ham til hende og vice versa og alt ind imellem.

På dansegulvet finder man blanding af transvestitter klædt som husmødre fra provinsen, kvinder med overskæg, drags der giver den gas og almindeligt klædte festaber.

Mest som mand
Blandt dem er en smuk, dukkeagtig kvinde i drag, Jeannelle. Jeannelle er 41 år og har fire børn, men har siden barndommen følt sig som en mand og har klædt sig ekstremt, prøvet de fleste grænser af seksuelt; s/m, biseksualitet, fetich, ekshibitionisme.

Men det er, når hun er i drag, at hun føler sig mest som mand og mest hjemme:

- Jeg vil dog ikke sættes i bås. Når jeg er klædt på som i aften. er jeg hundrede procent trans. Føler mig som mand og tænder på mænd. Især mænd i trans eller mænd, der kan fetere mig, som jeg er.

- Jeg er en bøsse med kusse, siger hun med et skævt smil og fortæller, at hun er en af de eneste herhjemme af sin slags, og at hun har haft svært ved at finde folk, der forstår hende.

Læs: Alt er ok mellem enige voksne

Kun til mænd
Ramona Macho, en to meter høj mand, er iklædt kjole, røde plateausko og overdreven glittermakeup. Og med et tydeligt markeret overskæg.

Hun er 42 år og kun til mænd, Men hun elsker kvinden i sig selv. Hun har udforsket kønnet, siden hun som 17-årig sprang ud som androgyn boy george-look a like. Hun blev kåret til Frk. Verden i 2000 (homomiljøets pendant til Miss World-konkurrencen).

- Snart gik jeg rundt i drag-looket også efter showsene og blev en slags glamourøs hverdagstrans, siger hun grinende.

Som fuldtidstrans levede Ramona Macho sin seksualitet helt ud i den periode. Altid med dagbogen ved hånden:

- Jeg skrev om mine seksuelle oplevelser og om min outsiderrolle som trans. Mine elskere var ofte gifte, heteroseksuelle mænd med en skjult biseksualitet.

Teksterne fra dagbogen bruger hun nu i sine populære dragshows.

Læs: Har du en hemmelig sextrang?

Læs om queers på Wikipedia

Læs om trans på Wikipedia

1 af 3 Når kønnet er flydende: To meter høje Ramona Macho med DragKing. (Foto: Lina G)
2 af 3 Ramona Macho i forgrunden for Cock Madame. (Foto: Lina G)
3 af 3 Når jeg er klædt på som i aften. er jeg hundrede procent trans. Føler mig som mand og tænder på mænd. Især mænd i trans eller mænd, der kan fetere mig, som jeg er, siger Jeanelle. (Foto: Lina G)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere