Tissemandsstunt helt i orden

Kendte sexmænd om Talent-Michaels mikrofonbileder: Han er bare en mand..!

Følg Sex & Samliv

Sangeren Michael Bjørnson har med sit tissemands-stunt skadet både eget og hustruens navn og omdømme, og fremover vil han formentlig blive husket som manden, der i et opstemt øjeblik flashede 'mikrofonen'.

Læs: Frække fotos giver et kick

Men er det nu også helt fair overfor manden, der kun har gjort, hvad rigtig mange mænd (også gifte) praktiserer på daglig basis?

- Fornuften slog fra, hvorpå min indre abe-mand tog over. Jeg blev simpelthen grebet af stemningen, hvorpå jeg ikke længere tænkte rationelt, udtaler Michael Bjørnson, der blev opstemt/liderlig over en chat-samtale med sin kvindelige massør om lak, læder, intimpiercinger og fetichfester.

Læs: Derfor sender vi frække fotos

Mænd tænker og føler med pikken
Ifølge sexologen Robert Lubarski, kendt fra TV Zulus Love Camp, så hungrer vi alle med jævne mellemrum efter tilstanden vi befandt os i, da vi var nyforelskede. Spændingen, at føle sig høj, bryde med hverdagens trummerum. Det gælder både mænd og kvinder.

- Ofte bruges udtrykket ’at tænke med pikken’ på en meget fornedrende måde. At det er lavt, at tænke med pikken. Men det er nu engang sådan, at mænd generelt har nemmere ved at udtrykke deres følelser via sex.

- Så træder en person ved siden af, handler det ofte om, at de her så smukt opsatte kasser, vi bør holde os indenfor, bare ikke holder i virkelighedens verden. Og så er det, at man går efter de små fix i hverdagen som fx at flirte med en pige/fyr via Facebook osv., siger sexolog Lubarski, der mener, at vi bør være meget mere ærlige - ikke mindst overfor os selv.

Læs: Vi er liderlige på webcam

Joan Ørtings elsker: Michael er bare en mand
Alex Vartman, spirituel lærer og tantra-guide, nok bedre kendt som Joan Ørtings elsker, påpeger, at det er helt normalt at miste kontakten med sin logiske tankegang, når man bliver seksuel opstemt.

- I den menneskelige hjerne er dopamin det stof, som er ansvarlig for liderligheds-følelsen - og jo mere liderlig man bliver, jo mere dopamin frigives der. Når dopamin frigives i hjernen, så tager reptil-hjernen/ur-hjernen over, der meget hurtigt overskygger den logiske tankegang.

Ur-hjernen kan fx tage over, hvis man går forbi en lækker kvinde på gaden. Også selv om man går hånd i hånd med kæresten. Og når tilstanden først sætter ind, så vil hjernen og kroppen bare have mere og mere dopamin, der giver en rar følelse i hele kroppen. Så jo mere dopamin, jo mindre fornuft, forklarer Alex Vartman.

Som at nyse
- Forskellen på mænd og kvinder på det seksuelle plan er, at mænds seksualitet pr. instinkt er baseret på forløsning. Så når manden bliver liderlig, er forløsning målet. Nøjagtig som når man skal nyse, der er en rigtig god sammenligning.

Og jo mere opstemt, man bliver, jo længere går man i sine bestræbelser på at blive forløst. Når reptil-hjernen først er kickstartet, så er der kun en vej, nemlig fremad.

- Men lige så snart, forløsningen er sket, så tager neocortex (vores logiske hjerne) lynhurtigt over igen, samtidig med at dopamin-niveauet falder drastisk. Hvorpå man atter bliver sit normale jeg igen, siger Vartman.

En måde at forhindre, at liderligheden kun bliver stærkere og stærkere på, er naturligvis at fjerne sig fra det, der gør en liderlig.

- Jeg ser det dog ikke som tegn på svag karakter, hvis man har svært ved at styre sig, siger Alex Vartman. Utroskab eller ej, når det drejer sig om kontakt via nettet, er meget forskelligt fra forhold til forhold. Det kommer fuldstændig an på personernes indbyrdes grænser og aftaler.

Læs: Frække fotos giver et kick

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+