Derfor spiser kvinder salat på en date

Madsex: Kvinder sender signaler med deres mad

Han høvler en fedtet burger med fritter ned - hun sidder og stikker til en salat med dressing on the side.

'Hvorfor nu det?' spurgte psykologen Meredith Young McMaster fra University of Ontario, Canada, sig selv.

Sammen med sine kolleger observerede hun 500 studenter, mens de spiste i universitetets kantine.

Og de kunne konstatere, det var mere sandsynligt, at en kvinde spiste kalorielet mad, når hun var sammen med mænd, end hvis hun sad sammen med andre kvinder.

Ubevidste signaler
Ifølge Meredith Young bruger kvinder, bevidst eller ubevidst, indholdet på deres tallerken til at sende signaler til potentielle partnere.

- Salatblade skal sige: 'Jeg er pæn og attraktiv, jeg passer på mig selv,' siger Meredith Young, ifølge dailymail.

Mænd har tilsyneladende ikke samme behov for at ændre på deres kost for at imponere det modsatte køn. Mændene i undersøgelsen spiste stort set det samme lige meget, hvem de var sammen med.

Men da mænds sociale og økonomiske status har større romantisk appel til kvinder end hans fysiske tiltrækningskraft, kunne det være interessant at se på, om han bestiller dyrere mad, når han er sammen med kvinder, forklarer Meredith Young.

Og måske har hun ret: Det er vel mere interessant med en mand, der bestiller en hummer og en bøf, end en, der beder om en salat med dressing on the side.

Træt af salat
Den danske sexolog og parterapeut Rikke Thuesen er enig med Meredith Young: De fleste mænd er vel ret trætte af at se den nye date eller kæreste bestille en lille salat og derefter med sultne øjne suge kraft ud af hans lækre bøf, mener Thuesen:

- Vi er jo gennemskuet, vi kvinder, mændene ved godt, at når hun først begynder at slappe af i hans selskab, viser hun sine sande madvaner. Så det er jo egentligt flollet at lade, som man eeelsker salat - men jeg tror, der er mere i det.

Fremstå lækre
Kvinder vil jo gerne fremstå så lækre og appetitlige som muligt, både før, under og efter maden, og hvis man sidder og kæmper med en stor burger med masser af snask indeni, så ser vi ikke så elegante ud, forklarer Thuesen.

- Hun skal gabe meget højt for at få proppet en bid ind - hvilket på den anden side viser ham, at man sagtens kan gabe højt…

- Man er i fare for at spilde snask på tøj eller ned af tøjet, og det er bare lidt kikset at kæmpe med sådan en sag, og så er der altså også det faktum, at der kan sidde grimme kødtrevler fast i tænderne, brødet får maven til at svulme op, og kødet falder tungt og er længe om at passere gennem tarmsystemet, og måske får man oven i alt det luft i maven. Det er ikke gode vilkår for en hot data.

Hvordan hun føler sig
Egentligt handler alt det ikke så meget om den mand, hun sidder overfor, mener Thuesen. Men om hvordan hun føler sig: En kvinde skal føle sig lækker og sexet og skøn for at agere det - og det gør hun ikke med en tung pruttemave.

- Jeg tror ikke, kvinder tænker så meget over, hvad manden spiser, men mere hvordan han spiser: japper han det i sig, skovler han det ind, smasker han og taler med i munden, eller nyder han det, han tager i munden, og smager på det. Man siger, at en mand, der tydeligt nyder det, han tager i munden, også er godt til at nyde hende, når de når så langt.

- Så der er grund til at tænke sig lidt om, når man bestiller mad - også mens man spiser det. Og så er det også fantastisk befriende ind imellem at lave fingermad og så bare spise af hinandens fingre, eller grovæde sammen og bare lad stå til - der skal jo være plads, tillid og tid til det hele, siger sexologen.