Du kan lugte, om hun er klar

Snif-snif: En fertil kvindes lugt sætter gang i herrernes lyster

Følg Sex & Samliv

Måske har du selv oplevet det med din partner. Visse dage dufter hun bare bedre end andre - og det skyldes ikke kun hendes nye parfume.

Nye undersøgelser viser, at mænd reagerer på kvindes duft, når hun har ægløsning. Manden testosteronniveau stiger simpelthen, når han lugter en fertil kvindes naturlige odeur.

Det skriver dailymail.co.uk og aftonbladet.se.

Læs: Kvinder kan lugte, om du er tændt

Cyklus
Som vi før har skrevet, reagerer kvinder også på mandens duft, alt efter hvor de er i cyklus. Og nu viser det sig altså, at det går begge veje

I tidsskriftet 'Psychological Science' har psykologerne Saul Miller og Jon Maner fra Florida State University offentliggjort en banebrydende undersøgelse.

Kvinder sov i tre nætter med en t-shirt på forskellige stadier af deres cyklus. 68 mænd i alderen 18-23 lugtede til disse t-shirts, mens en kontrolgruppe fik fornøjelsen af helt rene trøjer.

Spytprøver af mændene blev taget før og efter duftseancerne for at måle testosteronniveauet - og det viste sig så, og de mænd, der havde stukket næsen i t-shirts båret af kvinder, der havde ægløsning, havde det højeste testosteronniveau.

Desuden bedømte mændene også de t-shirts som de mest behagelige at dufte til.

Konkurrencelyst
Forskerne hævder, at det er den første undersøgelse af sin art, der beviser, at mænd reagerer på kvinder, der er fertile.

- Konkurrencelyst, dominans og risikovillighed, som alle er forbundet med høje niveauer af testosteron, er også træk, der er foretrukket af kvinder, især når de er mest frugtbare. Og på den måde reagerer, de to køn på hinanden, forklarer Saul Miller.

Tidligere forskning har vist, at p -piller kan døve kvindens lugtesans - og derfor også forhindre hende i at finde den mest passende mage.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+