Hendes krop siger ja, men munden nej

Kvindens krop reagerer på porno, men ikke nødvendigvis hendes sind, viser undersøgelser

Der er ild i pejsen, men alligevel er hun ikke liderlig. Kvinders krop reagerer på seksuelle signaler, men det gør deres sind ikke nødvendigvis.
Der er ild i pejsen, men alligevel er hun ikke liderlig. Kvinders krop reagerer på seksuelle signaler, men det gør deres sind ikke nødvendigvis.

Udsat for visuel seksuel stimuli reagerer mænds krop og bevidsthed ens: Ophidselse.

Kvinder, derimod, er oftere i spild med sig selv. Deres kønsorganer påvirkes ganske vist, men kvinderne anfører i mindre grad at være blevet ophidset.

Det viser en gennemgang af 40 års sexforskning, som Meredith Chivers, University of Kingston i Canada, sammen med sine internationale kolleger har udført.

Det skriver medilexicom.com, der oplyser, at undersøgelsen bliver offentliggjort i 'Archives of Sexual Behavior.'

Forskerne gennemgik 124 forskellige sexstudier, udgivet mellem 1967 og 2007, som alle fokuserede på at måle forskellen på den fysiske og den subjektive ophidselse blandt kvinder og mænd.

De mange undersøgelser trak på data fra samlet set 2500 kvinder og 1900 mænd.

Læs om kvinder, som lokker med sex.

Klare konklusioner
Selvom mange forskellige metoder blev brugt til at måle forskelle i den fysiske og subjektive ophidselse, herunder mandens erektion og kvindens blodgennemstrømningen i vagina, blandt andet ved hjælp af fotopletysmografi, er konklusionerne konsistente:

Som hovedreglen kunne forskerne konstatere, at der er en klar overensstemmelse mellem mænds fysiske og subjektive ophidselse. Modsat er kvindernes egen opfattelse ikke i nær så høj grad i overensstemmelse med deres krops reaktioner, hvilket ifølge forskerne tyder på en splittelse mellem krop og psyke.

Samtidig peger Chivers på, at en af grundene til, at nogle kvinder i mindre grad mærker deres krops reaktioner, kan være, at de føler skam og skyld ved sex.

Dog kunne Meredith Chivers og hendes kolleger se, at der er mere overensstemmelse mellem kvindernes reaktioner, jo mere og jo flere forskellige seksuelle stimuli, visuelle og auditive, de bliver udsat for.

Mænd bliver bare liderlige af det hele - og erkender det.

Svært ved at slippe kontrollen
For sexolog og parterapeut Rikke Thuesen er forskningen helt i tråd med hendes holdning:

- Kvinder har ofte flere ting i hovedet på een gang og har svært ved at slippe tankerne og kontrollen. De skal ofte forføres ned i kroppen, og det tager længere tid end for mænd, og kvinder skal bruge længere tid på at mærke sig selv og slappe af end mænd.

Kroppen kan reagere, men signalerne derfra op i hovedet skal konkurrere med alle de andre ting, hun koncentrerer sig om, og det kan tage tid.

- Omvendt er mænd er gode til at være i een ting og koncentrere sig om det, der sker. Mænd oplever også, at når de har været i kroppen (haft sex), har de nemmere ved at snakke og føle, siger Thuesen, der mener, at kvinder er ofte mere hæmmede også på grund af 'pæn pige'-opdragelsen, og de påtager sig ofte stort ansvar og roller, som gør, at de kan have svært ved lade kroppen overtage.