Kvinder tænder ikke på nøgne mænd

Billeder og filmklip af afklædte mænd gør kvinder nogenlunde lige så seksuelt ophidsede som klip af et bjerglandskab i Himalaya, viser ny undersøgelse

Kvinder tænder bare ikke på nøgne mænd. Til gengæld tænder de på at se andre kvinder dyrke sex med hinanden.
Kvinder tænder bare ikke på nøgne mænd. Til gengæld tænder de på at se andre kvinder dyrke sex med hinanden.

Heteroseksuelle mænd tænder på nøgne kvinder. Homoseksuelle mænd tænder på nøgne mænd. Og homoseksuelle kvinder tænder på nøgne kvinder. Men tænder heteroseksuelle kvinder så på nøgne mænd?

Nej, hvis man skal tro på en ny undersøgelse fra Totonto universitet.

Ifølge Meredith Chivers, der står bag undersøgelsen, bliver kvinder ikke det mindste ophidsede af billeder eller filmklip af nøgne mænd.

I forsøget målte forskeren kvinders blodtilførsel til kønsorganerne, mens de blev vist forskellige billeder og videostumper. Og her viste det sig, at kvinder blev lige så lidt seksuelt opstemte af at se på nøgne mandekroppe som på billeder af snedækkede bjerglandskaber fra Himalaya.

Tænder på andre kvinder
Hvad der derimod ophidsede de heteroseksuelle kvinder var klip af mennesker, der har sex. Både klip med kvinder, der har sex med mænd, og film med personer af samme køn, der dyrker sex, tændte forsøgskvinderne.

- Kvinderne i forsøget tændte meget på seksualitet og seksuel aktivitet. Tilsyneladende var det ikke vigtigt for dem, om det var personer af forskelligt køn, der var med, siger Meredith Chivers til New York Times, der netop har offentliggjort resultaterne af undersøgelsen.

Chivers undrer sig over, at når hun spurgte kvinderne, hvad de tændte mest på, nævnte de fleste de filmklip, hvor kvinder dyrker sex med kvinder.

- Det er ikke til at sige, hvorfor kvinder faktisk tænder mere på sex mellem kvinder end på sex mellem kvinder og mænd, siger hun.

Om dette emne bliver genstand for Chivers næste forsøg, har hun endnu ikke offentliggjort.