Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Sådan får du bedre sex i 2010

Sexguide: Her er listerne, der gør 2010 til dit bedste sexår nogensinde

Der er altid plads til forbedringer: 2010 kan blive dit sexår. (Foto: Colourbox.com)
Der er altid plads til forbedringer: 2010 kan blive dit sexår. (Foto: Colourbox.com)

Hver anden af vores kvindelige læsere er utilfredse med deres sexliv. Og det står endnu værre til med mændene, hvor blot 34 procent er tilfredse.

Det skal der rådes bod på i det nye år. Derfor har vi bedt sexolog og parterapeut Rikke Thuesen om en række råd til, hvad den enkelte selv kan gøre for at få et bedre sexliv i 2010.

6 frække råd til kvinden:

1. Prioriter sex
Vi har ofte en indbildt ’to do’-liste kørende over alt det, vi skal nå, og sex er sjældent på top 6. Sæt sex højest mindst dobbelt så mange gange pr. måned, som du dyrker sex nu. Ved at gøre det, får du bedre og mere sex. Og mere vil have mere. Det handler om at gøre en ond cirkel til en positiv spiral.

2. Iscenesæt det
Lav din egen romantiske forførelsesaften. Skriv en vejledning til din mand om, hvordan du gerne vil have det, og få en aften efter dit hoved. Vi siger ofte til manden, at han skal lave noget romantisk, men ofte har vi forskellige forestillinger om, hvad romantik er. Skriv det, bed om det, og du får det - måske.

3. Forkæl dig selv
Vær god mod dig selv. Forkæl dig selv og gør noget godt for dig selv, og du bliver gladere og får mere lyst - også til sex.

4. Onanér mere
Når man onanerer, er man mere fokuseret på lyst og sex, og kroppen er hurtigere at starte op. Hvis man aldrig rører ved sig selv og sjældent dyrker sex, kan kroppen gå nærmest i dvale.

5. Tag ham
Giv ham et blowjob, inden I skal ud af døren, eller når I lige er kommet hjem. Det vil også få ham frem i bussen og måske gøre noget for dig.

6. Mærk efter
Find ud af, hvad du vil have, vi ved ikke altid, hvad der tænder os, eller hvad vi virkelig har lyst til. Vi mærker bare, at vi ikke har lyst. Tænk over, hvad der rigtigt tænder dig, og hvad du savner - og gå så efter det.

6 frække råd til manden:

1. Ta’ hende
Mange kvinder drømmer om at blive taget at en stærk mand og dyrke hed og svedig sex. Vær den stærke mand, og vis hende, at du tør. PS - gå ikke for hårdhændet til værks: Du skal sikre dig, hun nyder det.

2. Hold igen
Hold udløsningen tilbage. Øv dig i at kunne holde længere. Gør sex til en videnskab, og vær i stand til at dyrke sex hele natten (eller til hun er kommet) - det vil også kunne give dig nogle fantastiske kropsorgasmer.

3. Brug fantasien
Vær fantasifuld. Find ud af, hvad der tænder dig, og hvad du drømmer om, og sig til din kvinde, at det vil du have - i stedet for at spørge om ’det ikke kunne være en ide i måske en aften kunne prøve lidt bondage’. Men husk ikke at overskride hendes grænser - og lad så være med at invitere en tredjepart med hjem, uden at du ved, at din partner også synes om det.

4. Feel sexy
En mand, der føler sig stærk og maskulin og sexet, virker også sådan. Så tjek lige, hvad det er, du sender ud, og hvad du egentlig synes om dig selv.

5. Brug mere tid
Mange kvinder synes, deres mand sjusker og går for hurtigt efter penetrering og udløsning. Og så gider hun ikke bruge tid på det, for hun når ikke få noget ud af det. Brug mindst 20 minutter på at nyde hende - laaaangsomt.

6. Giv dig hen
Skift roller, hvor du lader hende styre slagets gang, og hvor du øver dig i at bare nyde din krop og det, hun gør ved den. Stol på hende, og vær ikke bange for, at at du ikke virker 'mandig'. Du vil også blive en bedre elsker af at lære at tage imod, så du derved i højere grad forstår, hvad kvinden oplever.

Sexologens eget nytårssexfortsæt
- Jeg tror faktisk, at noget af det, jeg gerne vil have mere af, er hurtig sex med min partner - en quickie der får pulsen op og smilet frem, forklarer Rikke Thuesen.

- Det er så dejligt lige at mærke sin partner, og det giver samhørighed og nærhed, når man mærker, at man tænder på hinanden og drages mod hinanden og længes noget mere. Og det handler jo om at gribe øjeblikket og handle på det, når man mærker lyst - i stedet for at vente til huskelisten er næsten færdig: for færdig bliver den aldrig.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen