Annonce:
Annonce:

Derfor vil kvinderne tages hårdt

Drømmen om at blive domineret seksuelt er populær

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Stærke, udadvendte kvinder drømmer om blive seksuelt domineret af stærke, udadvendte mænd.

Det er en af konklusionerne på en undersøgelse, som to psykologer fra University of Kansas har offentliggjort i ’ Journal of Sex Research’. Denne artikel er en stærk forenklet version af nogle af undersøgelsen resultater.

Som titlen 'Social Dominance and Forceful Submission Fantasies: Feminine Pathology or Power?' antyder, ville forskerne især se på, om (kvindelige) fantasier om seksuel underkastelse er syge eller sunde, og hvordan fantasierne afspejler kvindernes personlighed.

Ikke s/m
Næsten 900 kvinder og mænd fra et amerikansk universitet indgik i det omfattende forskningsprojekt, der havde til formål at kortlægge primært kvinders - men også mænds - fantasier om seksuel dominans og underkastelse.

Annonce:

Deltagerne skulle blandt andet læse saftige uddrag af erotiske bøger, hvor hovedpersonen enten blev domineret eller var den dominerende. Teksterne var ikke af sadomasochistisk karakter. Desuden blev deltagernes personlighedstyper og sociale adfærd vurderet i forhold til, om de var fx socialt dominerende og aggressive eller det modsatte.

Her er nogle af resultaterne:
Mere end halvdelen af begge køn foretrak seksuelle scenarier, hvor de er 'offer' for en dominerende mand eller kvinde.

Intet pegede på, at lysten til at blive domineret seksuelt havde bund i misbrug som barn eller voldtægt. Faktisk tyder meget på, at især kvinder med en livlig fantasi og skyldfrit forhold til sex nyder denne fantasi.

Socialt stærke og udadvendte kvinder fantaserede mindst om at være dominerende seksuelt. Og mest drømmer de om at blive domineret af socialt stærke, udadvendte og virile mænd, som er drevet af ukontrollerbart begær efter hende.

Slippe tøjler
For den danske sexolog og parterapeut Rikke Thuesen er resultaterne af den amerikanske undersøgelse blot en bekræftelse af det, vi allerede ved:

Annonce:

- Vi ønsker at overgive os, miste kontrollen, slippe ansvaret og være frie til at give os hen Interessant nok viser andre undersøgelser også, at kvinder er meget specifikke, når det handler om dominans/at blive taget-fantasien.

- For i deres besvarelser indgår ofte, at det skal være en 'mystisk, høj, mørk, stærk, spændende, interessant, muskuløs fremmed', der tager hende og dominerer hende. Det understreger, at det handler om at give sig hen og blive begæret, feteret, nydt og opslugt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: