Blowjobs sælger alkohol

Kultdrik: Skal det igen lykkes dansk firma at få gratis omtale ved sælge deres sodavand med alkohol ved hjælp af frække reklamer?

Er det okay at reklamere for alkohol med billeder af kvinder, der simulerer blowjobs og ‘doggystyle’ med mand med stenfjæs? spørger kvindeportalen oestrogen.dk sine læsere.

I en sofa sidder en ung mand med pertentlig påklædning og stirrer frem for sig.

I hans skød er en kvinde tilsyneladende i gang med at give den unge herre et blowjob. Ved siden siden af den intime scene står:

'Fest nu – undskyld senere!

Sådan lyder det nye slogan for produktet Cult, som er en blanding af sodavand og alkohol, nemlig.

Modellerne får lov til at beholde tøj på
Efter megen kritik af tidligere års reklamekampagner, hvor nøgne kvinder med en Cult-drik i hånden poserede udfordrende på store plakater i hele landet, har firmaet denne gang besluttet at lade modellerne være påklædt.

- Men budskabet er det samme, kanten præcis så skarp som altid, og indpakningen er fuld af stil og klasse, lyder det i en pressemeddelse.

Alkoholnævnet såvel som politikere har af flere omgange været ude med rivejernet efter Cults reklamer, men ejeren af Cult, Brian Sørensen, har tidligere forklaret sin strategi med, at man med et lille markedsføringsbudget, har måttet tænke kreativt.

Plakaterne er flot kunst
Han er også stolt af den seneste kampagne:

- Vi mener vores reklamer er flotte, sensuelle og flot gade kunst, men lad det nu ligge, alle har ret til deres mening... hvis politikerne og alkoholpolitisk nævn ikke kan lide det mest naturlige af alt, nøgenhed, så kan vi da godt klæde vores modeller på...

- Vi lover til gengæld stadig at gøre nøjagtigt det modsatte af, hvad andre ville gøre.

Kønsforsker: Drengerøvsreklame
Kønsforsker ved Roskilde Universitetscenter, Karen Sjørup kalder de nye reklamer for ‘drengerøvsreklamer’ og mener, at det er interessant, hvordan kampagnen signalerer ‘overherredømme’:

- Det er jo meget interessant med drengens velfriserede, men udtryksløse barnehoved over kostskoleantrækket. Der er jo hverken party eller erotik over det. Bare stendød markering af overherredømme.

Prostituerede i hundeposition
Det er især billedet med ‘blowjobs-scenen, der irriterer Karen Sjørup:

- Det irriterer mig, at billedet med blowjobbet, hvor kvinden er reduceret til den prostituerede i hundeposition, er noget, som tricker mænd og drenge så meget og fortæller unge kvinder, at det er hvad, sex handler om.

Læs mere om kærlighed og kønspolitik på www.oestrogen.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer