Hver fjerde elsker ikke sin partner

Kan I så blive skilt! lyder det fra præst

Denne artikel burde lede til mange ubehagelige samtaler rundt omkring i landet. (Foto: colourbox.com)
Denne artikel burde lede til mange ubehagelige samtaler rundt omkring i landet. (Foto: colourbox.com)

Næsten hver fjerde dansker elsker ikke sin kæreste, mand eller hustru, viser undersøgelse. Mange lever på en livsløgn, og det er et stort tabu, siger parterapeut.

- Hvis man ikke elsker sin partner, kan det kun gå for langsomt med at blive skilt, opfordrer præst. Det skriver metroXpress.

Der er måske en god grund til, at der er gang i kopirummene til julefrokosterne. I hvert fald knirker det alvorligt i danskernes parforhold. Næsten hver fjerde dansker, der har haft en fast kæreste eller partner i minimum de seneste seks måneder, elsker nemlig slet ikke kæresten.

Det viser en meningsmåling, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress. Helt præcis svarer 23 procent, at de ikke elsker deres kæreste eller partner, og kun 68 procent svarer ja til udsagnet ‘min partner/kæreste gør mig glad og lykkelig'.

Og det passer meget godt overens med resultaterne af vores afstemning her på siden, hvor 1000 kvinder og 2000 mænd har deltaget. Cirka hver fjerde er ikke i forhold med deres livs kærlighed.

Det mener terapueten
Undersøgelsen åbner ifølge parterapeut Martin Østergaard for ‘en afgrund af ubehag', fordi den sætter sin anklagende finger på tusindvis af usunde parforhold, hvor kun den ene eller ingen af parterne i virkeligheden elsker hinanden.

- Mange par vil få gåsehud, når de læser den her artikel. For den ene er det skrækkeligt at blive klar over, at man ikke er elsket. For den anden er det rigtig ubehageligt at erkende over sig selv, at man er en bedrager. Men man er nødt til at se sig selv i øjnene og finde ud, hvad man vil gøre ved det. Mange lever på og dækker over den fælles livsløgn i årevis. De lever i et parforhold, men ikke i et kærlighedsforhold. Det er så stort et tabu, at de ikke engang selv tør se det i øjnene, siger han til metroXpress og tilføjer:

- Men det kan være svært at vikle sig ud af. Måske er der børn at tage hensyn til, og måske er man bekymret for, hvordan det skal gå den anden eller en selv, hvis man bryder forholdet.

Præsten mener
- Men det er fejt at gemme sig bag frygten, mener Kathrine Lilleør, sognepræst og debattør: Jeg har haft en mistanke om, at mange bliver sammen, selv om de ikke elsker hinanden. Men at det er så voldsomt, som jeres undersøgelse viser, havde jeg ikke forestillet mig. Men nu kan man knalde metroXpress i bordet og tage det store opgør, eller man kan åbne en flaske rødvin og snakke det stille og roligt igennem, siger hun til metroXpress og fortsætter:

- Hvis man ikke elsker sin partner, kan det kun gå for langsomt med at blive skilt. Løgnen og forstillelsen kan man ikke byde den anden, siger hun til metroXpress.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere