Mænd er de nye kvinder

Kønskamp: Hvem siger først ' jeg elsker dig'?

Bløde værdier: Mænd siger først 'Jeg elsker dig!' (Foto: colourbox.com)
Bløde værdier: Mænd siger først 'Jeg elsker dig!' (Foto: colourbox.com)

En britisk undersøgelse viser, at mænd siger ’ jeg elsker dig’ før kvinderne, ligesom vores egen afstemning til højre for artiklen her peger på det samme.

Det er umiddelbart i modstrid med det klassiske billede af den følsomme kvinde og den lukkede mand.

Er det et udtryk for, at mænd i virkeligheden er umodne, eller det et tegn på, at en ny mandetype, der kan rumme sine følsomme sider, er en realitet?

Det er der delte meninger om. Psykologen Oliver James forklarer ifølge svenske aftonbladet.se, at mandens relativt hurtige kærlighedsudmeldinger blot viser, at han oftere end kvinden bliver forelsket og oplever følelsen af at blive taget med storm.

- Og det skyldes, at kvinder modner tidligere følelsesmæssigt end mænd og derfor bliver mere realistiske og bedre i kontakt med deres følelser. Således kan mandens ’jeg elsker dig’ være hans måde at håndtere komplekse og svære følelser, som han ikke forstår.

Positivt
For den danske sexolog og parterapeut er det en positiv ting, at mænd på den måde står ved deres følelser:

- Det er jo dejligt at se, at mænd ikke er bange for at vise deres kærlighed og siger de tre ord til deres elskede. Måske vidner det om, at mænd er blevet mere åbne følelsesmæssigt og godt tør fortælle deres udkårne, at hun har ramt hans hjerte, mener Thuesen, der anfører, der måske er kynikere, der vil sige, at det er et let scoretrick, eller at mænd ofte kommer til at sige det i et svagt øjeblik - under sex eller midt i forførelsesprocessen.

- Men generelt er mænd blevet bedre til at vise og sige, hvad de føler, når det kommer til kærlighed. Det er ikke umandligt at elske og vise det - tværtimod vidner det om en helstøbt mand, der både kan vise den bløde og hårde side.

Følsom drengerøv
Kønsforskeren Christian Groes-Green fra Københavns Universitet breder problemstillingen ud og mener, at flere mænd kæmper med at rumme både den følsomme mand og drengerøven:

- Manden som forsørger er død, det samme er 'manden i huset' - forstået som ham der bestemmer over børn, kone og hjem. Men mange mænd i dag bliver splittede mellem at være den 'perfekte kæreste' og 'den evige drengerøv'.

- Det er den mand, som går op i at være 'den perfekte mand' for sin kvinde, både fordi der er en konkurrence mellem mænd om at være den bedste 'rollemodel' og fordi kvinden kræver, at han både kan lave god mad, være en superfar og være i psykologisk ligevægt.

Arrogant
På den anden side står drengerøven, som kvinder ofte vil prøve at undgå som kæreste, men alligevel tit finder super tiltrækkende, f.eks som elsker, netop fordi han ikke prøver at leve op til alle hendes krav, måske virker følelseskold, viser attitude, er dominerende og ligeglad med hendes bløde værdier.

- I det lys kan man sige, at en mand, der tør sige ’jeg elsker dig’ først, i virkeligheden rummer romantiker OG den modige, handlekraftige mand, der tør gå forrest og stå ved sig selv.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere