Hjælp - dildoen styrer mit liv!

Det daglige dildofix: Flere end hver tredje af vores kvindelige brugere har været afhængig af sexlegetøj

Detox: Sexolog anbefaler dildomisbrugere at gå tilbage til naturmetoden.
Detox: Sexolog anbefaler dildomisbrugere at gå tilbage til naturmetoden.
Følg Sex & Samliv

Man kan blive afhængig af alt godt. Chokolade. Motion. Alkohol. Og sexlegetøj. Det er alt sammen godt i de rigtige mængder, men man kan blive så besat af det ene eller det andet, at man kun kan fungere ordentligt, hvis man får sit fix.

Besættelse
Nogle kvinder bliver så besatte af deres dildo eller vibrator, at de til sidste slet ikke kan dyrke sex eller onanere, uden den er med i legen. Og så er vi ude på en glidebane, mener sexolog og parterapeut Rikke Thuesen.

- Man kan blive hurtigt afhængig af mange ting, og det kan blive et problem, hvis man ender med kun rigtig at kunne tænde eller komme, hvis man bruger en bestemt dildo, buttplug eller vibrator.

Så hæmmer man sit sexliv og bliver indskrænket til bestemte ting for at få nydelse, lyder det advarende fra Thuesen, der dog ikke mener, der er noget galt ved at have præferencer.

- Det er naturligvis helt normalt, at der er stillinger, stimulans eller påvirkning, der gør, at orgasmen og nydelsen kommer lettere, og der er jo ikke nogen skade ved at have favoritter.

Hvornår er man hooked?
- Hvis du mærker, at du altid vil have dit favoritlegetøj med, når du dyrker sex med din partner, eller at du aldrig kan komme uden den, eller at dine tanker er koncentreret om legetøjet, når I ikke bruger det, så skal du ok passe lidt på. Det, du kan gøre, er at eksperimentere med nyt legetøj, nye stillinger, nye steder - og ikke mindst bruge hånden, helt old school, eller munden (altså hans). Og så hele tiden variere og prøve noget forskelligt.

- Dyrk også sex uden brug af legetøj, og husk at vanens og tankens magt er stærk, men det er dig, der styrer. Lad ikke dildoen styre dig, siger Rikke Thuesen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind